Kaupunkiuutiset

Sibelius-säätiö lopetetaan

Kirjoittajan mielestä kaupungin johdossa on liikaa naisia. Kaupunginjohtaja vielä on sentään mies.

Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön hallitus on tehnyt yksimielisen päätöksen säätiön toiminnan lakkauttamisesta erillisenä taloushallinnollisena yksikkönä. Lakkauttamispäätös kypsyi hyvin nopeasti, kun hallitukselle kirkastui säätiön taloudellinen tila. Säätiön oma pääoma on menetetty. Vuosi 2016 oli toiminnallisesti pahasti tappiollinen.

– Meillä ei ollut muuta mahdollisuutta. Valtuuston puheenjohtajan vinkkelistä katsoin, että kaupungin tässä taloudellisessa tilanteessa emme voi jatkaa. Säätiön hallituksen jäsenenä näin, ettemme voi jatkaa tällä tavoin lakia rikkomatta, Sari Myllykangas sanoo.

Hänen mukaansa säätiön taloudellinen katastrofi tuli hallituksen jäsenille täydellisenä yllätyksenä. Säätiön hallitus sai ensimmäiset tiedot talouden sakkaamisesta joulukuun lopulla, varmistuksen vasta tammikuussa. Tämän jälkeen hallitus kuuli talousasiantuntijoita ennen säätiön lopettamispäätöstä.

Säätiössä oli sen loppuvaiheessa töissä enää Erkki Korhonen, kaksi aikaisemmin säätiössä työskennellyttä oli jo poistunut rivistä.

Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Timo Kenakkala kertoo saaneensa ennakkotiedon säätiön hallituksen ratkaisusta viime perjantaina.

– Hämeenlinnan kaupungille on tärkeää pitää Sibelius tulevaisuudessakin isossa roolissa. Konserttitoiminta ei varmasti lopu, mutta uusi järjestämistapa tulee nyt pohdittavaksi. Halvemmallakin se voidaan tehdä kuin tähän mennessä on tapahtunut, Kenakkala sanoo.

Sari Myllykangas on samoilla linjoilla, mutta painottaa, ettei tulevaisuutta ole ehditty vielä pohtia ”tulipalon sammutuksen” aikana.

– Konserttien tuottamista ei varmasti lopeteta. Kun nyt rakennetaan uutta hallintomallia, on erittäin hyvä aika ratkoa myös tämä kokonaisuus. Tähän saakka toimineella rakenteella sitä ei varmasti järjestetä, Myllykangas painottaa.

Hänen mukaansa säätiön talousvaikeudet syntyivät vuonna 2016, kun konserttitoiminta jatkui Sibeliuksen juhlavuoden tasolla ilman varmistusta talouden pitävyydestä.

– Siellä jäi juhlahuuma päälle, Myllykangas arvioi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset