Kaupunkiuutiset

Sijainti ratkaisi yrityksen synnyn

Hämeenlinnan perinteinen ydinkeskusta pysyy elinvoimaisena, vaikka kauppakeskus Goodmanin vetovoima imaisi melkoisen osan keskustan kauppaliikkeistä moottoritien katteen päälle.

Torin ympäristöön on sijoittunut viime kuukausina kauppaliikkeitä mukavasti, ja osa entisistä toimijoista on kehittänyt toimintojaan uuden tilanteen edessä.

Uusin tulokas torin tuntumassa on torstaina ovensa avannut Linnan Puoti, lihan, juustojen, leipomotuotteiden ja veikkauspelien erikoisliike. Linnan Puoti sijaitsee Sibeliuksenkadulla kauppatorin varrella.

– Paikka ratkaisi koko yrityksen perustamisen. Ydinkeskustan ulkopuolelle ei kannattaisi tällaista liikettä perustaa, kauppakeskukset eivät puolestaan mielestäni sovi tähän yritysilmeeseen. Kun tämä tila vapautui, ratkesi myös yrityksen perustamisen ajankohta, Linnan Puodin tuore yrittäjä Harri Vainio kertoo.

Vainiolle yritys on ensimmäinen. Hän sanoo miettineensä yrittäjäksi ryhtymistä jo jonkin aikaa. Linnan Puodin avaamisessa kohtasivat paikka, ihmiset ja ajankohta.

Linnan Puoti työllistää vakituisesti kaksi ihmistä. Harri Vainion kanssa herkkupuodissa työskentelee myyjänä Anita Ventola, jolla on erittäin monipuolinen kokemuspohja erilaisista asiakaspalvelutehtävistä.

Linnan Puodin konditoriatuotteet toimittaa hattulalainen Konditoria Katariina, jonka yrittäjä, kondiittorimestari Annamari Mikkola on ollut aktiivisesti mukana yritysidean kehittelyssä.

– Linnan Puodin kautta voi myös tilata Konditoria Katariina tuotteita, Mikkola kertoo.

”Palautteen mukaan”

Linnan Puodin perusajatuksena on myydä asiakkaille laadukasta, suomalaista ja mahdollisimman lähellä tuotettuja liha-, leikkele- ja juustotuotteita. Rinnalla kulkevat myös paikalliset ”herkkutuotteet” alkaen luomujauheista päätyen vaikka säilöttyihin valkosipuleihin ja luomukananmuniin.

– Toivomme saavamme palautetta, jonka mukaan tarjontaa laajennetaan. Asiakkaat tietävät tarpeensa, me toteutamme heidän toiveita, Harri Vainio ja Anita Ventola tiivistävät toiminta-ajatuksen.

– Teemapäivät kuuluvat jatkossa myös toimintaamme. Esimerkiksi lihapiirakkapäivä on torstaisin. Teemapäiviäkin kehitetään asiakaspalautteen perusteella, Anita Ventola sanoo.

Lihatiskiin on luvassa esimerkiksi tuoretta hevosenlihaa, joka on noussut yhdeksi herkkuraaka-aineeksi. Juustotiskillä ei myydä valmiiksi pakattuja annospaloja, vaan juustot leikataan lihojen tapaan asiakkaan haluamina annoskokoina.

– Maistella saa varmasti ennen ostopäästöstä, Vainio sanoo juustotiskistä.

Linnan Puodin palvelutarjontaan kuuluu Veikkauspiste, jonka saaminen mahdollistui Kauppakeskus Linnan tyhjenemisen myötä. Linnan Puodissa on myös kahvi- ja virvokemyyntiä.

Linnan Puoti on avoinna arkisin klo 9–18, lauantaisin 9–16.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset