fbpx
Kaupunkiuutiset

Sikaa vartaasta ja ritareita Puolasta

Lämmintä karamelliomenaa suoraan tikun nokasta, vartaassa paistettua sikaa päreen päältä ja hörppy simaa päälle. Samalla voi kuunnella ronskeja keskiaikalauluja, katsella hevosturnajaisia ja purskauttaa simat syliin, kun narri tulee naurattamaan.

Vanhat tutut Hämeen keskiaikamarkkinat ovat nyt muuttuneet Hämeen keskiaikafestivaaleiksi. Tapahtuma on pidentynyt päivällä, ja ohjelmaa on enemmän kuin koskaan ennen. Tapahtuma alkaa kirkkokonserteilla jo keskiviikkona 16.8., markkina-alue on ilmainen torstain rakentelupäivänä, ja maksulliset festivaalit ovat auki perjantaista sunnuntaihin 18.–20.8.

– Kaikkina päivinä on musiikkia, miekkoja, eläimiä ja huvituksia. Olemme suunnitelleet ohjelman niin, että perjantaina painotutaan iltapitoihin ja tuliesityksiin, lauantaina mittelöihin ja turnajaisiin, ja sunnuntaina erityisesti lapsiperheohjelmaan, kertoo tapahtuman puheenjohtaja Katleena Kortesuo.

Turnajaisia ja musiikkiesityksiä on tarjolla joka päivä. Lauantaina nähdään lisäksi buhurtin eli keskiaikaisen haarniskamiekkailun SM-osakilpailu.

– Buhurtti on täyskontaktilaji, jossa teräsaseiden iskuja ei jarrutella yhtään. Taistelijoiden varusteet painavat helposti 20–35 kiloa, kuvailee Kortesuo.– Lauantai-illan kohokohta on viikinkihevin kuningas Turisas, kertoo Kortesuo.

– Heitä näemme harvoin Suomessa, mutta festivaalien teema houkutti soturit lavalle.

Toinen pääesiintyjä on puolalainen turnajaisryhmä Xiążęca Drużyna eli Herttuan Joukot. He ovat tuttuja Keski-Euroopassa, ja nyt he esiintyvät ensimmäistä kertaa Suomessa. Turnajaiset nähdään perjantai-iltana sekä lauantaina ja sunnuntaina päivällä.

– Viime vuonna meillä oli ensimmäistä kertaa viikinkitaistelunäytös, ja sitä kehuttiin kovasti. Tänä vuonna juontamassa on Jussi Heikelä, joka pääsee nyt ensimmäistä kertaa 60 viikingin kanssa kehään. Toivottavasti Jussilla on vakuutukset kunnossa, Kortesuo pohtii.

Liput ovat myynnissä etukäteen halvemmalla osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/keskiaikafestivaali. Lisäksi S-etukortilla saa lisäalennuksen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset