Kaupunkiuutiset

Silta-Cafésta näkee vuodenajat

Mierolan museosillan läheisyydessä sijaitsee kahvila, joka vetää puoleensa niin paikallisia, kuin kesämökkiläisiä ja ohikulkumatkalla olevia. Parhaimmillaan parituhatta päivässä.

Hämäläistynyt Salmisten perhe on ollut Mierolan Silta-Cafén vakioasiakkaita siitä lähtien, kun he muuttivat Espoosta Hämeenlinnaan yhdeksän vuotta sitten.

– Täällä käydessä tuntuu siltä, kuin olisi arjen vilkkauden rikkovalla kesälomaretkellä, Saila Salminen kuvailee.

Tunnelmansa vuoksi kesäkahvilaksi mielletty Silta-Café on avoinna vuoden ympäri.

Salmiset saattavat piipahtaa Mierolansalmen rannalla useita kertoja viikossa.

Tuttu paikka, ystävällinen palvelu ja kauniisti avautuvat vesimaisemat painavat puntarissa paljon.

– Tästä on tullut harrastus, kun käymme maukkaalla pannarilla, ja kahvilla tai teellä, perheen isä Roni Salminen kertoo.

– Tai jäähilejuomalla, lapset Samu ja Aamu täydentävät listaa yhteen ääneen.

Rauhallinen paikka

Oululaislähtöiset siskokset Piia Parri ja Hanna Viitalähde ovat luotsanneet siltakahvilaa vuodesta 2005 lähtien.

Kaksikon voimanponnistuksena Mierolaan on syntynyt 170 asiakaspaikkaa, joista reilut 30 on sisällä. Hulppealle terassille liikenee 150 paikkaa lisää erilaisia tapahtumia varten.

– Pidämme elävän musiikin iltoja viidestä seitsemään kertaan vuodessa. Tänä kesänä olisi vielä tarkoitus tarjota pari kertaa Suomirockia. Se on purrut asiakkaisiin.

Mikäs olisikaan sen mukavampaa, kuin istua iltaa parhaassa A-ryhmässä ja rentoutua musiikkia kuunnellen. Yhtälailla vieressä virtaavalla vedellä on rauhoittava vaikutus.

– Ikinä ei ole ollut yhtään järjestyshäiriötä, Parri vakuuttaa.

Tuoreus ratkaisee

Silta-Café tunnetaan erityisesti paikan päällä leivotuista munkeista, piirakoista, suvun salaisella reseptillä loihdituista pannareista sekä pöytiin tarjoiltavista valtavista ruoka-annoksistaan. Esimerkiksi suussa sulavat lehtipihvit nuijitaan muotoonsa kahvilan keittiössä tuoreesta lihasta.

Vuoden 2013 hattulalainen yritys pyrkii pysymään muutenkin tuoreena. Silta-Café työllistää tänäkin suvena 35 kesätyöntekijää paikkakunnalta ja lähiseudulta.

– Vanhimmat kausityöntekijämme ovat leivissämme jo yhdeksättä kesää. He aloittivat pikkupiiperöinä, ja ovat nyt aikuisia, siskokset iloitsevat.

Kaksikon mukaan Silta-Cafén ainoa miinus on, että vieressä sijaitseva parkkipaikka on pieni. He huomauttavat, että Pälkäneentien ja kirkkotien risteyksessä olevalle parkkipaikalle saa myös jättää autonsa.

– Parkkitilaa löytyy myös kahvilan ohi ajaessa vierasvenesataman tuntumasta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

19.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

22.9.2020