fbpx
Kaupunkiuutiset

Simon Kyreneläinen -musikaali pääsiäisen passiodraamana

Jeesuksen ristin kantaja Simon Kyreneläinen nousee päätähdeksi Lasse Heikkilän käsikirjoittamassa ja säveltämässä musikaalissa, joka esitetään pitkänäperjantaina Hämeenlinnan kirkossa ja toisena pääsiäispäivänä Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa.

Musikaalin ohjaa viime vuonna Kirkon kulttuuripalkinnon saanut kirkkoteatteriohjaaja Jouni Laine.

Musikaalikuorona toimivan Hämeenlinnan Gospelkuoron ja solistit harjoittaa Markku Sintonen ja esityksen säestyksestä vastaa Lasse Heikkilä Valkia Ensemblen kanssa.

Musikaali kertoo Simon Kyreneläisen näkökulmasta pääsiäisen ajan tapahtumista. Miellyttämisen halu ja fanaattisuus, puolueettomuus ja vastakkainasettelu, valta ja rakkaus, uskonnollisuus ja totuuden etsintä törmäävät toisiinsa.

Kyyhystenmyyjä Simon todistaa, miten kansa vastaanottaa Jeesuksen riemukkaasti palmusunnuntaina ja miten mielipide pian kääntyy vaatimukseksi ”ristiinnaulitse”.

Evankeliumissa kerrotaan, kuinka roomalaiset sotilaat poimivat Simonin väkijoukosta kantamaan Jeesuksen ristiä. Simon ei tarjonnut apuaan vapaaehtoisesti. Kristuksen kärsimystien kulkeminen ja Golgatan tapahtumat puolestaan pakottavat Simonin tekemään ratkaisuja oman elämänsä suhteen.

 

Esityksiin valmistautuva ensemble odottaa väkevän passiodraaman vetävän kirkkosalit täyteen.

Ohjaaja Jouni Laine suhtautuu pääsiäispassioon suurella arvostuksella. Sitä ei tehdä sinnepäin.

– Parasta Herran huoneeseen! Esiintyjien pitää pysyä kasassa, mutta olla aidosti passiossa. Ja niin he ovatkin – se tullaan huomaamaan, Laine lupaa.

Laine kiittelee vuolaasti Markku Sintosen harjoittamaa kuoroa ja solisteja.

– Kuoro ei pihise, vaan laulaa dynaamisesti ja luonnollinen ääni täyttää tilan. Reagoin vahvasti tunteella, ja se on todella hyvä merkki.

Musikaalissa esitetään voimakkaita kohtauksia Jeesuksen kärsimyshistoriasta eikä sitä suositella alle kouluikäisille.

Solisteina laulavat: Simon – Miikko Santala, Jeesus – Eero Autio, Maria – Marjuska Santala, Hannas – Teemu Väisänen, Kaifas – Kylli Kylliäinen, Juudas – Tapio Vesamäki, Pietari – Kari Kuikka ja Pilatus – Markku Sintonen.

Musikaalin toteuttavat yhteistyössä Hämeenlinna-Vanajan ja Janakkalan seurakunnat.

Liput: 15 €/10 € (lapset alle 16 v) ennakkoon Hämeenlinna-Vanajan ja Janakkalan seurakuntien kirkkoherranvirastot, Suomalainen kirjakauppa (Goodman), Hämeenlinnan Helluntaiseurakunnan kirjakauppa, sekä tuntia ennen ovelta.

Esitykset ovat 30.3. klo 18 Hämeenlinnan kirkossa ja 2.4. klo 18 Janakkalan Pyhän Laurin kirkossa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset