Kaupunkiuutiset

Sinfonia Lahti tulkitsee Sibeliusta

Jean Sibeliuksen syntymän 150. juhlavuosi käynnistyy konserttien kavalkadilla ja isolla ripauksella studia generalia -luentoja.

Lauantaina 24.1. Verkatehtaalla Sinfonia Lahti kapellimestarinaan Okko Kamu esittää Sibeliuksen 1. ja 6. sinfonian.

Sibelius on aloittanut kuudetta sinfoniaa d-molli, op 104, jo vuonna 1914, kun viides oli luomisvaiheessa. Kuudes valmistui kuitenkin vasta vuonna 1923. Vapautettu kuningatar on Eugen Schaumannin ampumisen jälkimaininkeihin sävelletty kantaatti Paavo Cajanderin balladin sanoihin. Sibelius teki sovituksen mieskuorolle ja orkesterille vuoteen 1910 mennessä.

Verkatehtaalla Sinfonia Lahden kanssa esiintymässä on Hämeenlinnan Mieskuoro.

Juhani Koiviston teosesittely kello 18.15 ennen konserttia ylälämpiössä.

Urkumusiikkia ja luentoja

Sibeliuksen urkumusiikkia kuullaan Hämeenlinnan kirkossa sunnuntaina 25.1. kello 15. Konsertissa solistina on bassobaritoni Erkki Rajamäki ja uruissa urkurit Timo Kiiskinen, Peter Peitsalo, ja Ville Urponen. Ville Urponen on sovittanut Bardin op. 64 uruille ja harpulle, jota soittaa Lily-Marlene Puusepp. Solistina on myös Aale Lindgren, englannintorvi, joka tulkitsee uruille ja englannintorvelle Ville Urposen sovittamaa Tuonelan joutsenta.

Tietokirjailija SuviSirkku Talas luennoi Studia generalia -sarjassa perjantaina 23.1. Raatihuoneella kello 19 Aino ja Jean Sibeliuksen kirjeenvaihdosta.

Tammikuun viimeinen Sibelius-tapahtuma on torstaina 29.1. Hämeenlinnan kirjastossa, jossa kokoontuu Sibeliuksen kirjeenvaihtoa -lukupiiri kello 18.

Sinfonia Lahti kapellimestarina Okko Kamu ja Hämeenlinnan Mieskuoro Verkatehtaalla la 24.1.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset