fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Sini Paakkosen kirppis toimii lapsiperheiden ehdoilla – "Minulla on ollut alusta asti kova usko tähän ideaan"

Hämeenlinnalainen keksi perustaa pelkästään lastenvaatteille ja -tarvikkeille tarkoitetun kirpputorin tuskastuttuaan kirppispöytien sekavaan tarjontaan.
Sini Paakkosen second hand -myymälässä lastenvaatteet on sijoiteltu kokojen mukaan. Kengät, lelut ja muut tarvikkeet ovat omissa osastoissaan. Olen aina ollut lapsirakas ja tykännyt järjestää lapsille kaikkea, sillä tavalla tämä on minulle tärkeä ala, Paakkonen kertoo. Kuva: Heli Karttunen
Sini Paakkosen second hand -myymälässä lastenvaatteet on sijoiteltu kokojen mukaan. Kengät, lelut ja muut tarvikkeet ovat omissa osastoissaan. Olen aina ollut lapsirakas ja tykännyt järjestää lapsille kaikkea, sillä tavalla tämä on minulle tärkeä ala, Paakkonen kertoo. Kuvat: Heli Karttunen

Lasten Kirppis Kirahvin ovesta astuessa ei uskoisi tulleensa kirpputorille. Valoisassa myymälässä on hyllymetreittäin toinen toistaan siistimpiä lastenvaatteita sekä erilaisia lastentarvikkeita omissa osastoissaan.

Yrittäjä Sini Paakkonen sai idean pelkästään lastenvaatteille ja -tarvikkeille suunnatusta kirpputorista etsiessään omalle lapselleen kumisaappaita kokoa 26.

– Kun pengoin kirppispöydiltä kaikki kukkapurkit sun muut läpi niitä etsiessäni, ajattelin, että olisi kiva, jos kaikki lapsille tarkoitettu olisi samassa paikassa.

Tuumasta toimeen nopealla tahdilla

Lopulta idea sai tulta yllättävän nopeasti. Paakkonen oli vielä perhevapaalla työstään nuorten ohjaajana, kun hän maaliskuussa tyttären syntymäpäivillä läheistensä seurassa ajatteli ääneen, että tällainen kirpputori voisi olla kiva.

– Siitä kolme viikkoa, niin oli tehty laskelmat, saatu rahoitus ja perustettu yritys, hän päivittelee vauhtia.

Sopiva liiketila löytyi Tiiriöstä appiukon vinkistä. Puoliso Patrik Paakkonen on ollut korvaamattomana apuna entisen Würth- ja autoliikkeen remontoimisessa toimivaksi. Myös tärkeä äitiystävien Facebook-ryhmä kannusti uutta yrittäjää.

– Sijainti oli liiketilaa valitessa olennainen. Halusin hyödyntää kolmostien ja kaikki potentiaaliset asiakkaat.

Tarvittaessa vaikka maitopullo lämpimäksi

Paakkonen on suunnitellut tilan sisustuksen itse. Hänen miehensä on ollut päämestarina myymälän kalusteiden valmistuksessa.

– Ideana on ollut huomioida lapsiperheiden tarpeet.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Usein pienten lasten vanhemmat ovat ostoksilla liikkeellä lastensa kanssa, joten kirpputorilta löytyy myös leikkipaikka lapsille. Kuva: Heli Karttunen
Usein pienten lasten vanhemmat ovat ostoksilla liikkeellä lastensa kanssa, joten kirpputorilta löytyy myös leikkipaikka lapsille.

Lapsille on leikkipaikka ja tiloista löytyy lisäksi lastenhoitohuone. Myös maitopullon lämmittäminen onnistuu tarvittaessa.

– Tila on suunniteltu asiakaslähtöisesti. Hyllyt on sijoiteltu niin, että niiden välissä on helppo liikkua myös lastenrattaiden kanssa.

Myymälä pääsi viettämään avajaisia toukokuun lopussa.

– Olemme nyt olleet tässä vajaat puoli vuotta. Täällä käy päivittäin asiakkaita muilta paikkakunnilta ja myyjiä on lähettänyt tavaroitaan tänne myytäväksi jopa Oulusta ja Vuokatista asti.

Asiakkaat löytäneet kivasti

Sesonkien vaihtuessa laadukkaille lastenvaatteille on riittänyt kysyntää.

– Tavoitteena oli alusta asti saada asiakkaita läheltä ja kauempaakin, mutta kyllä se yllätti, että vaikka kesällä pöytiä oli tyhjinä, asiakkaita kävi kivasti ostoksilla. Korona alkuun hirvitti, mutta minulla on ollut alusta asti kova usko tähän ideaan.

Liike työllistää yrittäjä mukaan lukien neljä henkilöä. Aukioloajat ovat laajat, jotta myymälä pystyisi palvelemaan mahdollisimman monia.

– Vaikka Hämeenlinnassa on paljon kirpputoreja, en ajattele, että olemme oikeastaan kilpailijoita. Koen, että tämä ei ole perinteinen kirpputori. Meillä on myös osaava henkilökunta, joka tietää lastenvaatteista, -merkeistä ja -tarvikkeista.

Kiitosta valoisuudesta ja toimivuudesta

Asiakkailta saatu palaute on ollut hyvää.

– Luonnonvalolla on olennainen merkitys tunnelman luomisessa. Olemme saaneet tosi paljon kiitosta, että tila toimii ja että tämä muistuttaa enemmän ison valikoiman lastenvaatemyymälää kuin kirpputoria.

Sosiaalinen media on ollut isossa osassa siinä, että asiakkaat ovat löytäneet paikan.

– Kivasti on lähtenyt ja koko ajan vauhti kiihtyy. Yrittämisessä tykkään vastuusta ja vapaudesta, että moni asia on kiinni siitä, mitä itse teet.

Lasten Kirppis Kirahvi

Hämeenlinnalainen perheyritys.

Avattu toukokuun lopussa 2021.

Toimintaa pyörittää yrittäjä Sini Paakkonen.

Tarkoitettu nykyaikaisille lastenvaatteille, -tarvikkeilla ja äitiysvaatteille.

Tiloissa on kahvio, leikkipaikka lapsille sekä lastenhoitohuone.

Sijaitsee Tiiriössä, osoitteessa Sähkömestarintie 1.

Avoinna arkisin kello 9–19 ja viikonloppuisin kello 10–15.

Löytyy somesta @lastenkirppiskirahvi.

Kirahvista voi varata oman pöydän, mutta tarjolla on myös täyden palvelun paketti niille, jotka eivät itse jaksa tai ehdi miettiä tuotteilleen hintoja. Kuva: Heli Karttunen
Kirahvista voi varata oman pöydän, mutta tarjolla on myös täyden palvelun paketti niille, jotka eivät itse jaksa tai ehdi miettiä tuotteilleen hintoja.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset