Kaupunkiuutiset

Sinustako nuorisovaltuutettu?

Hämeenlinnan Nuorisovaltuusto eli NuVa on poliittisesti sitoutumaton nuorten edunvalvojana ja äänitorvena toimiva vaikuttajaryhmä, joka on edustettuna kaupunginvaltuustossa ja lautakunnissa. Hämeenlinnassa Nuorisovaltuusto koostuu alueryhmistä (Hauho, Lammi-Tuulos, Iittala ja kantakaupunki) ja niiden muodostamasta hallituksesta. Nuorisovaltuuston jäsenmäärä on 25–50 jäsentä ja nuorisovaltuuston hallituksen 10–15 jäsentä. Alueryhmien jäsenmäärää ei ole rajoitettu.

Tavoitteena on, että jokaisella Hämeenlinnan yläkoululla ja toisen asteen oppilaitoksella on edustajia Nuorisovaltuustossa. Hämeenlinnassa ei järjestetä vaaleja, vaan kaikki toiminnasta kiinnostuneet voivat ilmoittautua mukaan joko aloitustapahtumassa tai sähköisen linkin kautta. Toimintaan ovat tervetulleita kaikki 12–21-vuotiaat hämeenlinnalaiset nuoret. NuVa ei ole poliittista pönöttämistä, vaan kokouksissa käydään rennon motivoitunutta keskustelua nuorten asioista.

 

Nuorisovaltuuston kauden aloitustapahtuma järjestetään keskiviikkona 16.8. klo 18 ARX-talon Keinusalissa (os. Keinusaarentie 1, Hämeenlinna). Tilaisuudessa kerrotaan nuorten aikaansaannoksista vuosien varrella ja keskustellaan nuoria kiinnostavista asioista. Samalla voi ilmoittautua jäseneksi nuorisovaltuustoon. Mikäli tapahtumaan ei pääse osallistumaan, ilmoittautumisen voi hoitaa myös sähköisesti linkistä: bot.fi/218k.

Nuorisovaltuuston kokoonpanon vahvistaa kaupunginhallitus. Tämän jälkeen nuorisovaltuuston jäsenet pitävät järjestäytymiskokouksen, jossa valitaan NuVan puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, viestintävastaavat, NuVan hallitus sekä edustajat lautakuntiin ja kaupunginvaltuustoon.

Nuorisovaltuuston hallitus ylläpitää ja suunnittelee nuorisovaltuuston toimintaa sekä valmistelee nuorisovaltuuston kokoukset ja niissä käsiteltävät asiat. Hallitus vastaa myös erilaisten juoksevien asioiden hoitamisesta sekä muista tehtävistä, jotka nuorisovaltuusto osoittaa sille. Hallitus on vastuussa toiminnastaan nuorisovaltuustolle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset