fbpx
Kaupunkiuutiset

Sisälähetyksen teemapäivässä muistettiin iäkkäitä naapureita

Hämeenlinnan Sisälähetys -yhdistys järjesti Muista iäkästä naapuriasi -teemapäivän Sisälähetyksen Hoiviassa, Myllymäessä 5.9. Tapahtuman teemana oli tänä vuonna taide, ja ohjelmaan kuului esittelykierroksia, taidetta eri puolilla taloa, työpajoja, yhteislaulua sekä Sibelius-kahvikonsertti.

– Tavoittelemme valtakunnallisen vanhusten viikon päätapahtuman järjestämistä vuonna 2017. Tämä hyvin onnistunut teemapäivä oli jo valmistautumista valtakunnallisen tapahtuman järjestämiseen, toimitusjohtaja Elisa Pilli-Sihvola kertoi.

– Hoiviasta löytyy palveluasumista, laitoshoitopaikkojakin, kotipalveluja, päivätoimintaa, neuvontapiste sekä lounasravintola. Huolehdimme vanhusten kokonaishyvinvoinnista. Emme tee vain välttämätöntä, vaan kunnioitamme ikäihmisten yksilöllisiä toiveita, Pilli-Sihvola esitteli.

Sumeaa shakkia ja yhteisöllistä taidetta

Valkoiseksi shakkinappulaksi pukeutuneen kuvanveistäjä Olli Larjon ja mustaksi shakkinappulaksi pukeutuneen Anssi Taulun johdolla maalattiin sumeaa shakkia, vuorotellen mustaa ja valkoista.

– Ihan mukavaahan tämä on, kaksi kertaa maalaamassa käynyt Helmi Känkänen totesi. Valmiille maalaukselle annettiin nimeksi ”Arvon mekin ansaitsemme”.

Olli Larjon ohjaamassa savityöpajassa muovattiin shakkinappuloita.

– Shakkinappula saa olla minkä muotoinen vaan, Larjo yllytti.

Anja Hemmo ja Paula Toivonen kävivät rohkeasti käsiksi saveen.

– Tämähän käy kun pullan pyöritys, rouvat totesivat.

Shakkinappulat lasitetaan ja niistä kootaan yhteisöllinen tilataideteos Hoivian pihalle.

– Käytäville on tuotu eloa asukkaiden ja henkilökunnan vaihtuvin taidenäyttelyin. Ikä ei ole este taiteen tekemiseen, lähihoitaja Teija Haapasaari kertoi esitelleessään Keinula-osaston asukkaiden vesiväritöitä. Myös Haapasaaren maalauksia on näytteillä. Ukkila-rakennuksessa on esillä viikon ajan Taidelainaamon lainaamia hämeenlinnalaisten kuvataiteilijoiden teoksia.

Olokolossa kuulamaalattiin

Päiväkeskus Olokolossa kuulamaalattiin kangaskasseja.

– Kaikki voivat osallistua ikään ja kuntoon katsomatta, päiväkeskusohjaaja Kaisa Kätkytniemi rohkaisi.

– Ensin valitaan värit, sitten pyöritetään kuulilla. Kun värit ovat sekoittuneet sopivasti, kuvio kiinnitetään kangaskassiin silittämällä, Kätkytniemi ohjasi.

Työpajassa syntyi ruskan värein kuvioituja kasseja.

– Tämä sopisi yhteiseksi puuhaksi vaikka lastenlasten kanssa, kuulamaalausta kokeillut Anja Hemmo ideoi.

Hoivia Oy järjestää Olokolossa sekä kiinteää että kaikille avointa ikäihmisten päivätoimintaa. Keskiviikkoisin järjestetään teematilaisuus, esimerkiksi 9.9. graffittityöpaja yhdessä kuvataiteilija Mikko Myöhäsen ja Myllymäen koulu oppilaiden kanssa.

Muina arkipäivinä avoimessa päivätoiminnassa voi mm. jumpata, tehdä käsitöitä tai osallistua näytelmäkerhoon.

– Yksi neuloo sukkaa, toinen tekee etsaustöitä, kuka mitäkin oman osaamisensa ja mielenkiintonsa mukaan. Vapaaehtoistyö on merkittävä voimavara. Se tuottaa todella suurta iloa ihmisille, ohjaaja Margit Adams vakuuttaa.

– Kaikki uudet vapaaehtoiset ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan, Adams kutsuu.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset