Kaupunkiuutiset

Sisäpuistossa voi lepuuttaa sieluaan ja selkäänsä

Sunshine PopUp Park on kauppakeskus Linnassa toteutettu sisäpuistokokeilu, jonka ideana on tarjota talven keskellä tarpoville kaupunkilaisille ripaus kesän lämpöä ja vehreyttä sekä mukava paikka tapaamiseen tai ihan vain istuskeluun. Katutasossa olevassa vihreässä keitaassa on vajaan kuukauden aikana piipahtanut tuhansia ihmisiä.

– Olemme saaneet todella hyvää palautetta, sisäpuistossa vapaaehtoisena työskentelevä Sampsa Rantanen kehuu.

– Kokeilun piti kestää vain kuukauden, mutta ihmisten kiinnostus on ollut sitä luokkaa, että nyt saimme kaksi kuukautta lisäaikaa.

Hanketta on organisoinut Hämeen liiton aluekehitysasiantuntija Minna Takala, joka kertoo ajatuksen lähteneen lyseolaistytöiltä.

– Olin tuomarina kilpailussa, jonka aiheina olivat kestävä kehitys ja kaupunkikeskustan visiot, Takala kertoo.

– Huomasin heti, että idea sopisi loistavasti Hämeen maakuntaohjelmaan ja lähdin kyselemään yhteistyökumppaneita. Lyseolaisten lisäksi mukana on ollut HAMKin väkeä, Lepaan porukkaa sekä yrittäjiä Hämeenlinnasta ja Hattulasta.

Tuli tarpeeseen

Vanhalla Tiimarin liikepaikalla on nyt rauhallinen, värejä ja vehreyttä henkivä sisäpuisto, jossa on tällä hetkellä muun muassa Vanajavesikeskuksen näyttely. Tilassa ei ainakaan tällä hetkellä myydä kahvia, mutta viereisestä kahvila Kaunosta voi ostaa kupposen ja tuoda sen keitaan puolelle. Takalan mukaan kokeilu on toteutettu minimibudjetilla.

– Kaupunki maksaa vuokran, joka on todella edullinen ja Hämeen virkistysalueyhdistys kustantaa pieniä hankintoja.

– Ykkösvaiheessa tilassa päivystivät vapaaehtoiset, mutta nyt toisessa vaiheessa tarkoituksemme on ottaa sinne ihmisiä harjoitteluun ja työkokeiluun.

Elba Käppi on istahtanut pöydän ääreen juttelemaan vapaaehtoistyöntekijä Anu Järvisen kanssa.

– Tykkään keitaasta kovasti ja käyn aina täällä kauppareissun yhteydessä ja joskus ihan muutenkin, Käppi sanoo.

– Tämä on hieno ja hyvin tarpeellinen tapaamispaikka, josta yksinäinenkin löytää juttukaverin. Toivoisin, että ihmiset oppisivat entistä paremmin löytämään tänne.

Sunshine PopUpPark, avoinna ark. klo 9-18, la 10-18 ja pimeän kaupan iltana klo 9-20. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset