Kaupunkiuutiset

Sisu Hockey on vaihtoehto

Runsaat puolitoista vuotta toiminut hämeenlinnalainen juniorijääkiekkoseura Sisu Hockey on seutukunnallinen vaihtoehto HPK-Juniorijääkiekolle, ei verinen kilpailija.

– Teemme koko ajan tiivistä yhteistyötä naapuriseuran kanssa, samoin toisten paikallisten palloilulajien seurojen kanssa. Sisun tavoitteena on tarjota laadukas vaihtoehto, jossa otetaan tarkasti huomioon myös lasten ja nuorten muut harrastukset. Kannustamme monipuolisuuteen, Sisu Hockeyn puheenjohtaja Outi Pohjanvirta linjaa.

Tämä ei hänen mukaansa tarkoita sitä, että jääkiekon lajiosaamisen tavoitteista tingitään:

– Meillä on asiantuntevat ja koulutetut valmentajat. Toteutamme Jääkiekkoliiton linjauksia tarkkaan, joten urheilullisesta osaamisesta ei tarvitse olla huolissaan. Sisu on vain HPK:ta pienempi yksikkö, noin 120 pelaajan organisaatiota johtava Pohjanvirta sanoo.

Seurassa painotetaan harrastamisen jatkuvuutta. Drop out-ilmiötä esimerkiksi harrastuksen kalleuden tai harjoittelumäärien kasvun vuoksi pyritään torjumaan monin keinoin. Seurassa on käytössä muun muassa sisaralennus ja harrastustarjontaa yläkouluikäisille.

– Sisulla on erilainen imago kuin HPK:lla. Me emme keskity pelkästään kilpailulliseen menestykseen. Sisu on samalla väylä helppoon lajin aloittamiseen, että myös askelma kohti kilpaurheilua esimerkiksi juuri HPK:ssa, Pohjanvirta selvittää.

– Mutta samaan aikaan emme ole kuitenkaan kilpailullisesti mikään ö-sarjalainen. Kilpaileminen ei ole kuitenkaan meidän ainoa tehtävä.

Konkreettista yhteistyötä lajinaapurin kanssa tehdään muun muassa taitovalmentajan työssä, sillä Max Kenig vastaa myös Sisun nuorten taitovalmennuksesta.

– Yhteistyö näkyy myös joukkueiden yhteisinä pelimatkoina. Sillä tavalla säästämme kustannuksista. Matkustaminen minimoidaan, sillä se vie hallimaksujen ohella paljon taloudellisia paukkuja, Outi Pohjanvirta kertoo.

– Sisu on jääkiekkoseura, jonka tavoitteena on tarjota mahdollisuus harrastaa tätä upeaa lajia ilman menestyspaineita ja kohtuullisin kustannuksin muidenkin harrastusten ja koulunkäynnin sekä perhe-elämän ohella. Jos lapsi tai nuori harrastaa toista lajia, siitä ei rangaista, vaan päinvastoin kannustetaan alentamalla seuramaksua, Pohjanvirta kertoo merkittävästä periaatteellisesta linjauksesta.

Hän toivookin nykyistä merkittävästi enemmän seurojen välistä yhteistyötä. Nyt yhteistyö toimii muun muassa jalkapalloilun ja salibandyn kanssa, mutta Pohjanvirran mukaan sillä saralla olisi Hämeenlinnassa vielä isoja askeleita otettavissa.

– Se ei olisi keneltäkään pois, vaan päinvastoin antaisi lisää. Esimerkiksi lasten ja nuorten yhteiset harjoitukset ovat täysin mahdollisia, sillä eihän kaiken treenaamisen tarvitse keskittyä lajiharjoitteluun. Monipuolisuuteen kannustavat myös kaikki palloilun supertähdet Teemu Selänteestä ja kumppaneista alkaen.

– Pyrkimyksenä on tarjota kaikille mukana oleville lapsille heidän ehdoillaan toteutettua sekä heidän kehitystään tukevaa monipuolista liikuntaa. Kilpailullisia voittamiseen liittyviä tavoitteita ei joukkueille aseteta. Seura sitoutuu siihen, että lapsia peluutetaan ja harjoitutetaan koko pelikauden ajan mahdollisimman tasapuolisesti. Peliajan saamisen edellytyksenä on, että pelaaja noudattaa joukkueen yhteisesti hyväksymiä sääntöjä, Pohjanvirta linjaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset