fbpx
Kaupunkiuutiset

Kulmilta kuultua: Sisu Hockeyn juniorit voittivat kotiturnauksensa ja Kanadan Suomen suurlähettiläs on nähty HPK:n matsissa aitiovieraana

Sisu Hockeyn juniorit ottivat ilon irti turnausvoitostaan. Kuva: Muu
Sisu Hockeyn juniorit ottivat ilon irti turnausvoitostaan.

Sisu 07 -joukkue järjesti viime lauantaina Jääliikuntakeskus Hakiolla E1 AA-turnauksen. Kotijoukkue voitti turnauksessaan sekä alkusarjan että finaalin. Finaalissa kaatui Espoon Kiekkoseura. Turnaukseen osallistui kotijoukkueen lisäksi viisi joukkuetta: EKS Espoosta, FoPS Forssasta, HJK Helsingistä, SoPa Somerolta ja TarU Tarvasjoelta.

Sisun ”sisukkaimpana” pelaajana palkittiin maalivahti Ilmari Rantakari. Finaaliottelun jälkeen jaettiin myös Sisu 07:n päättäjäispalkinnot. Koko kauden pistepörssin voittajan pokaalin sai Jaanos Paajanen, arvokkaimpana pelaajana palkittiin Tuukka Koivumäki, Kunnioita Peliä -diplomin sai Tuomas Rekola ja tsempparipokaalin sai Peter Pohjanvirta.

Sisu Hockey palkitsi Sisu 07 vastuuvalmentaja Thomas Narsakan vuoden valmentaja -palkinnolla. Sisun pelaajat dominoivat myös turnauksen pistepörssiä, jonka voitto meni Jaanos Paajaselle, jaettu kakkosssija Leevi Huuskoselle ja Tuukka Koivumäelle, ja neljäs sija Jimi Härköselle.

 

Kanadan Suomen suurlähettiläs Jason Tolland (keskellä) oli HPK:n toimitusjohtajan Antti Toivasen ja Linnan Kehityksen toimitusjohtajan Kari Saarisen vieraana Rinkelinmäellä.

Kanadan Suomen suurlähettiläs aitiovieraana

Kanadan Suomen suurlähettiläs Jason Tolland oli seuraamassa HPK:n ja TPS:n välistä play offs -kamppailua keskiviikkona 27.3. Rinkelinmäellä. Hän pääsi heti tunnustamaan väriä ja sai kaulaansa Hämeenlinnan pallokerhon kannatushuivin.
Kanadassa jääkiekko on vahva laji. Suurlähettiläs paljastuikin vierailun aikana monipuoliseksi urheilutietäjäksi.

 

Kuvassa Liikkuvan Suomen Antti Luukkanen, OP Janakkalan Mikko Suutari, Lauri Jalassuo, Janakkalan lukion rehtori Timo Hillman, Santeri Valima ja Olli Itäsalo.

Opiskelijat liikkeelle kelloilla

OP Janakkala, Liikkuva Suomi ja Janakkalan lukion Tervakosken toimipiste pyrkivät liikuttamaan tervakoskelaisia opiskelijoita jatkossa paremmin. Tätä varten OP Janakkala lahjoitti kymmenen Garmin Forerunner 30 -kelloa tervakoskelaisten opiskelijoiden käyttöön. Asia saatiin vireille, kun opettaja Olli Itäsalo otti yhteyttä Liikkuvan Suomen Antti Luukkaseen ja tämä puolestaan OP Janakkalan toimitusjohtajaan Mikko Suutariin, jolle nuorten liikkuminen on tärkeä asia.
Janakkalan lukion rehtori Timo Hillman oli ilahtunut, että hankkeen avulla aktivoidaan nimenomaan tervakoskelaisia nuoria, sillä urheilulinjan vuoksi liikunta on Turengin toimipisteessä paremmin huomioitu.
Liikkuva Suomi huolehtii nuorten kouluttamisesta ja opastamisesta kellojen käyttöön. Opiskelijat Santeri Valima ja Lauri Jalassuo pääsivät jo testaamaan kelloja.

 

Haltian päiväkodin pihalla sukkia esittelevät Harvialan Martoista lapsille oikealta vasemmalle Sylvi Saarinen, Eila Jantunen, Annikki Saloranta ja Pirjo Kuisma.

Harvialan Martat lahjoittivat villasukkia päiväkoteihin

Harvialan Martat lahjoittivat 120 villasukkaparia kolmeen päiväkotiin Harvialan ja Turengin alueella Janakkalassa Marttaliiton 120-vuotissyntymäpäivänä perjantaina 29.3.2019.
Idea villasukkien neulomiseen päiväkoteihin tuli alkuvuodesta, kun yksi Harvialan Martoista kuuli, ettei päiväkodeissa ole lapsilla aina lämpöisiä sukkia talvikenkiin tai kumisaappaisiin tai varasukkia, kun sukat ulkoleikeissä kastuvat.
Harvialan Martat lahjoittivat 40 villasukkaparin laatikot Harvialan, Haltian ja Kivitaskun päiväkoteihin. Sukat otettiin kaikissa päiväkodeissa vastaan ilolla ja isoon tarpeeseen. Villasukkia olivat luovuttamassa hallituksen jäsenistä puheenjohtaja Raija Laitinen, Annikki Saloranta, Eila Jantunen, Sylvi Saarinen ja tiedottaja Pirjo Kuisma.

 

Hämeenlinnaan iso avustuspotti Svenska kulturfondenilta

Ruotsin kieli näkyy ja kuuluu Hämeenlinnassa jatkossakin, sillä Svenska kulturfonden myönsi yhteensä 35 000 euroa ruotsinkieliselle toiminnalle Hämeenlinnassa.
Hämeenlinnan ruotsinkielinen vanhempainyhdistys Tavastsvenska föräldraföreningen sai Svenska kulturfondenilta 25 000 euroa ruotsinkielisen peruskoulutuksen kehittämiseen Hämeenlinnassa ja Musiikkia Linnassa -yhdistykselle myönnettiin 10 000 euroa ruotsinkielisen kirkko-oopperan esittämiseksi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset