Kaupunkiuutiset

”Sisustussuunnistus” avaa palvelutarjontaa

Hämeenlinnassa ja lähiympäristössä on runsaasti sisustusalan osaamista, mutta palveluntarjoajia ei välttämättä tunneta suuren yleisön keskuudessa.

Tästä syntyi idea järjestää ”Sisustussuunnistus”. Tapahtumassa pääsee tutustumaan kymmeneen eri sisustusalan yritykseen. Tapahtuman moottorina on ensimmäisellä kerralla Ammattiopisto Tavastia, mutta jatkossa vetovastuun toivotaan siirtyvän alan paikallisille toimijoille.

Tavastian sisustusalan vastuuopettaja Airi Riitinki-Sundqvist kokosi sisustusalan ammattilaisista työryhmän, joka yhdessä ideoi tapahtuman osana suurempaa koulutuslaitosten yhteisprojektia. Työryhmään kuuluvat Riitinki-Sundqvistin lisäksi sisustusneuvoja Eija Viitanen Värisilmästä, sisustussuunnittelija Kaisu Jylhä-Ollila Sisustus Ilonasta ja sisustaja Tiina Taatinen-Hakamäki T Deco Sisustuksesta.

– Tämä on yksi tapa tukea alueen yritysten elinvoimaisuutta, kun eri alojen ammattilaisten osaaminen nostetaan esille, Riitinki-Sundqvist sanoo.

– Täällä on erinomaisen runsaasti alan osaajia, joilla ei välttämättä ole omaa liikettä. Verkostoitumalla ja toinen toisistaan kertomalla palvelutarjonta tulee kaiken kansan tietoon, Riitinki-Sundqvist selvittää Sisustussuunnistuksen taustaa.

Ensimmäiseen tapahtumaan seuloutui kymmenen yritystä Hämeenlinnasta ja Parolasta. Tuleviin tapahtumiin avausta suunnitellut työryhmä toivoo runsaasti uusia yrittäjiä.

– Halusimme lähteä hallitusti liikkeelle. Kun tapahtumasta on tarkoitus järjestää vuosittainen, niin sitten ovat ovet kaikille avoinna, työryhmäläiset selvittävät.

Ei välttämättä kertarysäyksiä

Koti ja sen sisustaminen ovat nykyisin koko ajan julkisuudessa vahvasti esillä olevia asioita. Sisustamisesta on syntynyt samalla sellainen mielikuva, että koko huusholli pitäisi laittaa uuteen uskoon kertarymäyksellä.

– Tämä on väärä mielikuva. Sisustaakin voi pieniä palasia kerrallaan. Hyvällä suunnittelulla kokonaisuudesta voi irrottaa kodin pieniä osasia, joille on itselle sopiva aikataulutus, Riitinki-Sundqvist painottaa.

Ja juuri näitä osaamisen eri osa-alueita Sisustussuunnistus pyrkii esittelemään.

– Päivän aikana osassa yrityksissä järjestetään työnäytöksiä ja tuote-esittelyitä. Tutustumalla erilaisiin toimijoihin kuluttajalle valkenee myös vaihtoehtojen kirjo, tapahtuman vetovastuussa olevat työryhmäläiset painottavat.

Sisustussuunnistus 19.10. klo 12–17 Hämeenlinnassa ja Parolassa. ”Reittikartta” julkaistaan ensi viikon keskiviikkona Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset