fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Skogster avautuu pitkän tauon jälkeen – Ravintola heittäytyy kauppahalliksi Pimeän kaupan illassa

Ravintolaisäntä Jani Rantanen on tyytyväinen, kun Skogsterissa päästään vihdoin uuteen alkuun. Kuva: Sara Aaltio, arkisto Kuva: Sara Aaltio / HäSa
Ravintolaisäntä Jani Rantanen on tyytyväinen, kun Skogsterissa päästään vihdoin uuteen alkuun. Kuva: Sara Aaltio, arkisto

Joulukuusta saakka suljettuna ollut ravintola Skogster avaa ovensa Pimeän kaupan iltana.

– Nyt koitetaan saada hommat mukavasti liikenteeseen uusilla sekä vanhoilla, hyviksi koetuilla jutuilla, ravintolaisäntä Jani Rantanen sanoo.

Perjantaina teemana on Skogster Goes Kauppahalli, eli ravintolassa tehdään kirjaimellisesti kauppaa muustakin kuin virvokkeista.

Historiallinen kulma

Tapahtumassa on mukana myyntiedustajia Parolan asemalta, PompdeLuxilta, Noshilta ja Naskali Leatheriltä.

Asema tuo myytäväksi sisustustuotteitaan ja rusettiheijastimiaan, Naskali kierrätysnahasta tehtyjä rusettejaan ja Nosh sekä PompdeLux syksyn vaatemallistoaan.

– Rakennuksella on pitkä historia kauppahallina ja halusimme osallistua tähän iltaan vähän eri kulmalla kuin ravintolat yleensä, Rantanen kertoo.

Remonttiakin tehty

Tauon aikana Skogster on kokenut kasvojenkohotuksen, sillä sisätiloissa on tehty runsaasti kunnostustöitä.

Ravintola on siivottu lattiasta kattoon, pintoja on maalattu, pöytälevyjä vaihdettu ja tuolit päällystetty uudelleen.

– Nyt meillä on todella siistit puitteet lähteä uuteen alkuun. Jännältä tuntuu ja vähän epätodelliseltakin, kun vihdoin viimein päästää taas kunnolla touhuamaan.

Tähtiä ja paikallisia

Avajaisten jälkeen Skogsterissa lähtevät liikkeelle myös live-keikat. Ensimmäisenä lauteille nousee tulevana lauantaina vahvaa hämeenlinnalaisväriä kantava bilebändi Jimmy Cola.

– Jimmy Cola on omia lemppareitani. Ohjelmiston kokoamisessa on ollut ideana tarjota jokaiselle jotakin bilebändeistä duo-kokoonpanoihin. Osa on minulle entuudestaan tuttuja esiintyjiä lähiseudulta, mutta mukana on myös vähän nimekkäämpiäkin artisteja Melrosesta ja Irinasta Neumanniin.

Keikoilla Skogster haluaa tarjota rentoa meininkiä hiukan aikuisempaan makuun. Rantanen myös pohtii myös esiintyjiään siltä kannalta, mitä muuta kaupungissa on tarjolla.

– Teemme yhteistyötä Suiston ja Amarillon kanssa, jotta päällekkäisyyksiltä vältyttäisiin. Se on sekä asiakkaiden että ravintoloiden etu.

Fiilistä ja kauppahenkeä

Yritystään Iittalan Lasimäellä pyörittävä Jyri Naskali innostui ajatuksesta osallistua Hämeenlinnan Pimeän kaupan iltaan.

– Minua kysyttiin mukaan ja idea kuulosti hyvältä ja mielenkiintoiselta, Naskali sanoo.

Vuonna 2017 perustetun Naskali Leatherin päätuotteita ovat kierrätysnahasta valmistetut rusetit. Lisäksi yrittäjä tuo mukanaan tekemiään korvakoruja ja illan teemaan sopivia heijastimia.

– Odotan Pimeän kaupan illalta hyvää fiilistä ja kauppahenkeä. Ehkä enemmän odotan kuitenkin ihmisten kohtaamista, kun pääsen taas kasvokkain asiakkaiden kanssa.

Pimeän kaupan ilta pe 1.10. klo 18-20 Skogsterissa (Raatihuoneenkatu 8).

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset