Kaupunkiuutiset

Snoopi Siren johtaa nyt Kotkan kaupunginteatteria

Hämeenlinnalainen Snoopi Siren aloitti elokuussa työt Kotkan kaupunginteatterin johtajana. Syyskauden kallistuessa lopuilleen pullat ovat hyvin uunissa, sillä teatterin katsojaluvut ovat 4000 päätä paremmassa jamassa kuin vuosi sitten.

– Kotkan teatteri on aika lailla tismalleen saman kokoinen kuin Hämeenlinnan, paitsi että täällä on kolme estradia, Siren kertoo.

– Meillä on Suuri näyttämö, pienempi tila jota kutsutaan Naapurinäyttämöksi ja legendaarinen merimieskapakka Kairo. Henkilötyövuosia talossa on 51.

Siren on työskennellyt vuodesta 2005 asti freelancer-ohjaajana jätettyään tehtävänsä Hämeenlinnan teatterin johtajana.

– En ole aktiivisesti hakenut johtajaksi mihinkään, mutta pyyntöjä on tullut sieltä sun täältä ja lopulta valitsin Kotkan. Ramppaaminen töiden perässä paikkakunnalta toiselle alkoi puuduttaa ja halusin aikaa sekä rauhaa keskittyä yhteen paikkaan.

– Harrastan veneilyä, joten merenrantakaupunki veti siinäkin puoleensa. Vakuutuin myös Kotkassa käytyäni talon hyvästä yhteishengestä.

Romeo & Julia 2

Kotkan teatterin syksyn lippulaiva on ollut Pekka Mandartin menestyselokuvaan perustuva Keisarikunta-musikaali. Ohjaajankyntensä Siren näytti Sharman Macdonaldin näytelmässä Romea & Julia 2. Näyttelijä Keira Knightleyn äidin kirjoittama teos alkaa siitä, mihin Shakespearen klassikko loppuu, eli Romeon ja Julian hautajaisista.

– Tällä ohjauksella esittelin itseni täkäläisille ja olen siihen hyvin tyytyväinen, Siren sanoo.

– Kyseessä on hyvin postmoderni teos, jossa kirjailija käyttää paljon shakespearelaista tyyliä, mutta myös rikkoo muottia eri tavoin. Näytelmässä on myös voimakkaasti feministinen näkökulma.

Siren kuvailee teatterin ohjelmistoon ja linjaan liittyviä tavoitteitaan oman äänen löytämiseksi.

– Yritämme tehdä jotakin, mitä muut eivät tee, mutta tulla myös suurta yleisöä vastaan. Ensi kaudella meillä on esimerkiksi ohjelmistossa suosittu Varasto-näytelmä, mutta sen rinnalla on neljä kantaesitystä.

Aivan täysin ei ”ramppaaminen” teatterimieheltä lopu, sillä hän viettää edelleen viikonloput kotonaan Hämeenlinnan Sairiossa.

– Olen jo hyvin sopeutunut tähän rytmiin ja teen junassa töitä. Olemme hankkineet asunnon myös Kotkasta, joten perhe pääsee välillä tulemaan tänne.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset