fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Outsideart lähtee liikenteeseen Paperihuoneelta

Benny Uhlenius ja Greger Grönholm ripustivat Galleria Paperihuoneelle värikkään Outside Surreal Fuzz Art Tour -näyttelyn. Kuva: Riikka Helenius
Benny Uhlenius ja Greger Grönholm ripustivat Galleria Paperihuoneelle värikkään Outside Surreal Fuzz Art Tour -näyttelyn. Kuva: Riikka Helenius

Galleria Paperihuoneella on esillä kesäkuussa Outside Surreal Fuzz Art Tour -näyttely, joka koostuu karjaalaisen kuvataiteilija ja punkmuusikko Greger Grönholmin outsideart-maalauksista sekä Fagervikissa asuvan Benny Uhleniuksen surrealistisista teoksista ja puuveistoksista.

– Tutustuimme, kun soitimme samassa bändissä, Söder om Söder. Näyttelyidea syntyi kaksi vuotta sitten, miehet kertovat.

Uhlenius maalaa öljy- ja Grönholm akryyliväreillä.

– Akryyli sopii minulle, sillä se kuivuu nopeasti. Teen maalausten lisäksi myös tussitöitä, levyn kansia ja T-paitakuvia, Grönholm kertoo.

Grönholm täyttää koko kankaan värikkäillä kuvilla. Maalauksissa on ripaus horror vacuita, eli tyhjän tilan kammoa ja art brutia.

– Minua kiinnostaa myös primitiivinen ja heimotaide, taiteilija toteaa.

Outsider-taide on yleensä koulutetun taidemaailman ulkopuolella tehtyä taidetta, joka edistää marginaalissa toimivien ihmisten osallisuutta ja vaikutusmahdollisuuksia.

Grönholmin ja Uhleniuksen taidekiertue käynnistyy Hämeenlinnasta ja jatkaa matkaansa Paperihuoneelta Helsinkiin, Tammisaareen ja muualle Etelä-Suomeen.

Matkalle Toivosen kanssa

Grafiikanpajan puolella on Paperihuone ry:n jäsentaitelija Päivi Toivosen eri grafiikan menetelmin toteutettuja teoksia esittelevä näyttely Matkalla.

Eteenpäin on kuivaneulatyö, Suureen maailmaan litografia ja puupiirros ja Lentoon kuivaneulalaatan sisältävä monotypia. Toivosen kuivaneula ja chine collé -tekniikalla toteutetussa teoksessa Kolkko kosiomies kuolema istuu auton ratissa.

Galleria Paperihuoneella on näytteillä Greger Grönholmin ja Benny Uhleniuksen Outside Surreal Fuzz Art Tour ja grafiikkapajan puolella Päivi Toivosen Matkalla 26.6. asti. Paperihuone sijaitsee osoitteessa Arvi Kariston katu 9, Hämeenlinna.

 

 

 

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset