Kaupunkiuutiset

Sokeritehtaan 
tarinat talteen

Turengin sokeritehtaan tarinat talteen -projekti käynnistyy. Turengin sokeritehtaan historiaa avataan Janakkalan juhlavuoden kunniaksi.

Kevään aikana Vanajaveden opisto ja Janakkalan kunta järjestävät viisi seminaari- ja työpajailtaa, jotka ovat avoimia kaikille sokeritehtaasta, sokerinviljelystä ja tehdasyhteisöstä ja sen historiasta kiinnostuneille. Asiantuntija-alustusten lisäksi muistellaan, tarinoidaan, katsellaan kuvia kotialbumeista.

MATERIAALIA käytetään käsikirjoituksen pohjana loka-joulukuussa Turengin työväentalolla esitettävälle näytelmälle. Teatteriesityksen toteutuksessa on mukana janakkalalaisia, teatterin- ja musiikinharrastajia, vauvasta vaariin. Esityksen ohjaa Marjo-Riitta Ventola.

Oletko ollut töissä Turengin sokeritehtaalla, oletko asunut Retuperällä? Oletko sokerijuurikkaan viljelijä tai kasvoitko viljelijäperheessä. Onko sinulla tarinoita, kaskuja, muistoja, jotka liittyvät Turengin sokeritehtaaseen? Kaikkea sokeritehtaaseen liittyvää tietoa kerätään nyt yksiin kansiin.

Kokonaisuuteen liittyvät tapahtumat järjestetään seuraavasti:

Infotilaisuus sokeritehdasprojektista järjestetään keskiviikkona 24.2. klo 17. Tilaisuuksiin kuulu aina yleisökeskustelu.

Turengin sokeritehtaan tarinat talteen -seminaari- ja työpajaillat Turengin kirjastolla, Koulutie 2 A (Opetusluokka):

Ke 24.2. klo 18-20 Sokeritehdas Antreasta Turenkiin. Tehtaan historiaa, kunnallisneuvos Kalevi Ilmarinen.

Ke 9.3. klo 18-20.30 Retuperä, elämää tehdasyhteisössä. Alustus toimittaja Outi Uotila.

Ke 16.3. klo 18-20.30. Janakkalan kunnan kehittyminen ja sokeritehdas. Kunnallisneuvos Kalevi Ilmarinen

Ti 19.4. klo 18-20.30. Sokeritehdas maanviljelyn tukena. Puheenvuoro: sokerijuurikasviljelijä Janne Pirilä.

ke 27.4. klo 18-20.30. Kohti esitystä, yhteenvetoa kevään aikana kootusta materiaalista ja aiheista. Ohjaaja Marjo-Riitta Ventola.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset