Kaupunkiuutiset

Sota tuo rahaa

War Dogs

Ohjaaja Todd Phillips

Pääosissa Jonah Hill, Miles Teller, 
Ana de Armas, Bradley Cooper

Aina kun näen sotilaan, näen 17 500 dollaria, toteaa kertojaääni elokuvan War Dogs alussa. Kysymyksessä on bisnes, sillä sota on aseita ja varusteita, joita ostetaan alihankkijoilta. Tositapahtumiin perustuva War Dogs on saanut alkunsa Rolling Stone -lehden artikkelista, joka on myöhemmin kasvanut kirjaksi. Fiktiota ei ole tarvinnut lisätä, niin uskomattomia ovat todelliset tapahtumat.

War Dogs kertoo suorasukaisesti ja tragikoomisesti yhdysvaltalaisesta asekaupasta, jossa lapsuudenystävät David Packouz (Miles Teller) ja Efraim Diverol (Jonah Hill) kohtaavat vuonna 2005 Miamissa. Kertojaäänenä toimiva Packouz on jättänyt opinnot ja elättää vaimonsa hierojana. Diverol on sutki välistävetäjä, joka haistaa jokaisen porsaanreiän. Hän on löytänyt mahdollisuuden toimia hallitukselle alihankkijana pienissä aseostoissa. Kun Diverol houkuttelee Irakin sotaa vastustavan Packouzin mukaan, aukeaa mahdollisuudet suurempiin kauppoihin.

Äkkinäinen rikastuminen, eettiset ongelmat, yllättävät vastoinkäymiset ja epätasa-arvoinen ystävyys tuovat käänteitä. Hämmentynyt Miles Teller ja täysillä päästelevä Jonah Hill ovat erinomaiset valinnat päärooleihin. Komedioista (mm. Kauhea Kankkunen -trilogia) tuttu ohjaaja Todd Phillips osoittaa myös taitonsa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset