Kaupunkiuutiset

Sotilasjoukkoja katukuvassa

WANAJA14-sotaharjoituksen paikallisjoukot harjoittelevat Hämeenlinnassa ja sen lähiympäristössä keskiviikon ja torstain aikana paikallisjoukkojen tehtäviä. Harjoitukset koskevat muun muassa siviilikohteiden suojaamista, väestön evakuointia, kuvitteellista liikenneonnettomuutta, paikallispataljoonan puolustus- ja taistelutehtäviä sekä muille viranomaisille annettavaa tukea.

Normaaleiden sotilasoperaatioiden lisäksi harjoitustapauksissa harjoitellaan eri viranomaisten välistä yhteistyötä. Sotilaita ja sotilaskalustoa liikkuu harjoittelun aikana myös kaupungin keskustassa. Siviiliväestön on hyvä tietää, että Panssariprikaatin varuskunta-alueen sisäpuolella Parolannummella poltetaan harjoitusmielessä kaksi vanhaa puutaloa torstaina 9.10. klo 12. Tulipaloa koskevaan harjoitustoimintaan osallistuvat puolustusvoimien paikallisjoukkojen lisäksi palokunnan ja pelastuslaitoksen viranomaisia.

– Toivomme, että yleisö antaa tilaa ja rauhan harjoittelulle. Olemme ilmoittaneet ja sopineet kaikista harjoitustapauksista etukäteen muiden viranomaisten kanssa esimerkiksi Hätäkeskuksen osalta, eikä kenenkään tarvitse huolestua harjoittelusta, kertoo WANAJA14-paikallispuolustusharjoituksen johtajan apulainen, majuri Teemu Kilpeläinen.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset