Kaupunkiuutiset

Special Partner´s puhkuu kaikessa positiivisuutta

Tervakoskella kotipaikkaansa pitävä rakennusliike Special Partner’s Oy on ainakin kahdessa asiassa muista vastaavanlaisista alan toimijoista positiivisesti poikkeava yritys. SP:n omistajat katsovat asioita kovan taantumankin keskellä positiivisesti.

Ensinnäkin yritys pyrkii koko ajan hallittuun kasvuun ja yhä useamman suomalaisen rakennusmiehen palkkaamiseen.

– Olemme suomalainen yritys ja maksamme veromme kotimaahan. Sen vuoksi meidän mielestä on erittäin tärkeää koko kansantalouden kannalta palkata suomalaisia rakennusalan ammattilaisia, yrittäjäpariskunta Kristiina ja Tommi Kujamäki vahvistavat yrityksen toimintaperiaatteen kuin yhdestä suusta.

Viisi henkilöä suoraan ja toiset viisi henkilöä yhteistyöyritysten kautta työllistävä rakennusyritys pestasi juuri lisää työntekijöitä. Uusi työnjohtotehtäviin sopiva henkilö on etsinnässä.

– Emme ymmärrä rakennusalan kokopäiväistä puhetta lamasta, toiminnan supistamisesta ja ulkomaalaisten palkkaamisesta. Sehän vain kiihdyttää talouden negatiivista kierrettä, kun toimii noin. Täytyy ajatella positiivisesti.

Tommi Kujamäki vierastaa ajatusta palkata edullisemmin ulkomaalainen rakennusmies kuin osaava suomalainen.

– Ei me niin tästä suosta nousta, että palkat ja verot katoavat muille maille vierahille. Kielimuurikin voi aiheuttaa ongelmia lopputuloksen laatua myöten, Kujamäki pohtii.

Sairaus toi haasteita

Toiseksi positiiviseksi erilaisuustekijäksi nousee yrityksen omistaja Tommi Kujamäki ja hänen sairautensa. MS-tauti rakennusliikkeen johtajalle ei ole Kujamäen itsensä mielestä este – se on vain haaste.

Tommi Kujamäki on sairaseläkeläinen, mutta ei aio jäädä surkuttelemaan laiskana kotiin.

– Kun sain eläkepaperit vuonna 2003, olin pari kuukautta joutilaana. Ei siitä mitään tullut, piti päästä tekemään.

Sen sairaus on aiheuttanut, että liikkuminen rakennustyömailla käy koko ajan hankalammaksi, mutta nekin ongelmat ovat haasteita.

Special Partner’s urakoi nykyisin pääosin pääkaupunkiseudulla ja Kanta-Hämeessä.

– Kilpailuvalttimme on laatu, ei pelkkä hinta. Suositukseksi riittänee, ettei yhdelläkään työmaalle ole kutsuttu parsimaan hutiloiden tehtyä työtä, Tommi Kujamäki toteaa.

SP on täyden palvelun rakennusliike. Palveluihin kuuluvat mm. Saneeraaminen, remontointi sekä uudisrakentaminen, pihatyöt, rakennussuunnittelu ja -piirtäminen, perustus- ja viemäröintityöt sekä yrityksissä että yksityiskodeissa.

– Niin pientä hommaa ei olekaan, etteikö tehtäisi, Kristiina Kujamäki sanoo laaja-alaisuudesta.

Nimensä Special Partners sai aikaan siitä, että Tommi Kujamäki pohti aloittavansa täysipäiväisenä mainostoimisto- ja graafisen suunnittelijan yrittäjänä. Lopulta SP jäi reilun vuoden työskentelyn jälkeen 2000-luvun alussa pöytälaatikkoon, mutta virkosi uudelleen henkiin Kujamäen aloitettua rakennusliikkeen pyörittämisen.

– Rakennusalan monipuolista kokemusta minulla oli muun muassa appiukon firmasta, mutta halusin perustaa vaimoni kanssa oman yrityksen, Tommi Kujamäki selvittää reilut kolme vuotta sitten aloittamaansa rakennustoimintaa.

– Nyt meillä on erittäin luotettava ja toimiva yhteistyöverkosto, joka takaa rakentamisen jokaiselle osa-alueelle ammattiosaamista. Luotettavuus joka suuntaan on menestyksen avaintekijä. Ilman luottamusta ei menesty, Kujamäki pohtii.

Palvelualojen ammattiliittojen omistama Petäys Resort on yksi SP:n yksi vakituisista toimeksiantajista, sillä hotelli remontoi ja rakentaa jatkuvasti uutta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset