Kaupunkiuutiset

SPR auttaa monella rintamalla

Suomen Punaisen Ristin vapaaehtoistyössä riittää tekemistä monenlaisten asioiden parissa. SPR:n Hämeenlinnan osastossakin on sen perustamisesta saakka ollut useita erikoisosaamisen osastoja. Tällä hetkellä toimii yksitoista eri osastoa.

– Vapaaehtoisia tarvitaan aina, ei tarve mihinkään katoa. Otamme miellämme vastaan kaikki vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet, Hämeenlinnan osaston puheenjohtaja Esa Tarkka kannustaa lähtemään mukaan SPR:n toimintaan.

Hän muistuttaa, ettei vapaaehtoisten kannata pelätä omaa osaamistaan, sillä SPR myös kouluttaa jäsenistöään tarpeen mukaan.

Punaisen Ristin toiminta eroaa muista kansainvälisistä avustusjärjestöistä merkittävällä tavalla: se on pysyvästi läsnä lähes kaikkialla maailmassa – niin Hämeenlinnassa kuin maailman katastrofialueilla.

– Eri ryhmien jäsenet ovat auttamassa vaikkapa kadonneen etsinnässä, auttamassa onnettomuuteen joutuneita ja tukemassa erilaisissa elämäntilanteissa kriisejä kokeneita lähimmäisiä, Esa Tarkka selvittää.

– SPR toimintaa mukaan lähteminen on myös periaatteellinen kannanotto hyvän tekemisen puolesta, Esa Tarkka huomauttaa.

Ylivoimaisesti suurin osa Punaisen Ristin maailmanlaajuisesta humanitaarisesta työstä tehdään paikallistasolla.

Kun apua tarvitaan, Punaisen Ristin ei lähtökohtaisesti tarvitse lennättää ketään paikalle voidakseen auttaa. Useimmissa tapauksissa paikallinen apu riittää, ja tarvittaessa maan kansallinen Punainen Risti tai Puolikuu voi ohjata koko maan resurssit avustustyöhön.

Jos tämä ei riitä, naapurimaiden Punaiset Ristit pääsevät auttamaan nopeasti. Isojen katastrofien sattuessa kansainvälinen Punainen Risti voi hälyttää nopeasti avuksi vaikka kaikki maailman Punaiset Ristit.

Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun liikkeen maailmanlaajuinen toimintakyky perustuu sen puolueettomuuteen ja riippumattomuuteen. Periaatteidensa ansiosta se pystyy tekemään työtään myös monissa sellaisissa kohteissa, joissa muita avustusjärjestöjä ei näy esimerkiksi haastavan turvallisuustilanteen tai poliittisen ilmapiirin vuoksi.

Hämeenlinnan osaston alaisuudessa toimivat tällä hetkellä seuraavat ryhmät: ensiapuryhmä Sirpale, henkinen tuki, Ikäihmisten piiri, keräystoiminta, monikulttuurinen toiminta, nuorten toiminta, omaishoitajien tukitoiminta, terveyspiste, tukiryhmä, vankilavierailijat, ystävätoiminta.

Osasto aloittaa vuoden 2017 alussa yritysjäsenyyskampanjan, jolla pyritään saamaan hämeenlinnalaisia yrityksiä mukaan SPR:n toimintaan.

• https://rednet.punainenristi.fi/hameenlinna

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset