Kaupunkiuutiset

Stand upin raskas sarja tykittää Kapakanmäellä

Stand up -koomikoksikin hätkähdyttävän suorasukainen Ilari Johansson on mukana Komediafestivaalin kesäkiertueella. Kuva: Kimmo Harkonen
Stand up -koomikoksikin hätkähdyttävän suorasukainen Ilari Johansson on mukana Komediafestivaalin kesäkiertueella. Kuva: Kimmo Harkonen

Komediafestivaali On The Road -kesäkiertue tuo suomalaisen stand upin ykkösnimet Tuuloksen Kapakanmäelle lauantaina 3. elokuuta, kun yleisön nauruhermoja ja vatsalihaksia testaavat tv:stä tutut Ali Jahangiri, André Wickström, Ilari Johansson ja Niko Kivelä. Kiertue on liikkeellä kolmatta kesäänsä ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Hämeenlinnaan.

Ali Jahangiri on ensimmäinen Suomen kulttuurirahaston palkitsema stand up -koomikko. Kunnianosoitus annettiin silmiä avaavasta ja rajoja ylittävästä huumorista.

Jos etsitään vekkulisti kivaa stand up -koomikkoa, se ei ole Jahangiri. Iranilaissyntyinen suomalainen on älykäs ja vimmainen yhteiskunnallinen keskustelija, jonka keikoilla syntyy vaaran tunne. On toki, mahdollista jäädä kotiin katsomaan vaikkapa Jaajoa telkkarista, mutta kiertue kutsuu mukaan Ali-seikkailuun, sillä elämä on kovin lyhyt.

Tumma ja hintelä mies älykkölaseissaan. Suomenruotsalainen André Wickström on yksi tunnetuimmista suomalaisista lavakoomikoista, jonka City-lehti valitsi vuosituhannen alussa Helsingin parhaaksi alallaan. Hän on esiintynyt lukuisissa tv-ohjelmissa, joista ensimmäisiä oli vähän erilainen talk show W-tyyli. Wickström tarkastelee suomalaisuutta ja siihen liittyviä ilmiöitä aseenaan naiivi ja sarkastinen huumori. Viime vuosina hän on esiintynyt runsaasti myös Ruotsissa niin klubeilla kuin eri tv-ohjelmissakin, kuten huippusuositussa sarjassa Solsidan.

Uransa alkupuolella Hämeenlinnan teatterin ensembleen kuulunut Ilari Johansson on suomalaisen lavakomiikan uranuurtajia. Hän on myös tunnettu näyttelijä ja juontaja joka on nähty muun muassa tv-sarjoissa Totuuden hetki, Naurun tasapaino ja Roba.

Kestosuosikin vahvuus on jäljittelemätön ilarimaisuus, joka puhuttelee vuodesta toiseen. Karhea savolaisukko luo yleisön kanssa yhdessä taikamaailman, jossa räjäytetään paskantärkeys pois. Eturivissä saattaa saada uuden kampauksen.

Entinen seinäjokelainen mammanpoika Niko Kivelä on työskennellyt näyttelijänä ja radiojuontajana. Koomikkona hän on kiertänyt maata vuodesta 2001.

Kivelä on mahtava tarinankertoja sekä suvereeni esiintyjä, joka herättää mimiikallaan ja äänenkäytöllään henkiin hahmot, esineet ja kaiken muun tarpeellisen. Tai sitten vain puhutaan elämästä niin, että tuntuu.

On the Road -kesäkiertue la 3.8. klo 19 Kapakanmäellä (Lahden valtatie 206).

 

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset