fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Steelers isännöi salibandyn EFT-turnausta – Kentällä nähdään Nico Jonaeson ja U19-kokoonpanossa Pyry Kauppinen

Steelersin Nico Jonaeson pääsee ensi perjantaina ensimmäistä kertaa vetämään maajoukkuepaidan päälleen. Kuva: Esko Tuovinen
Steelersin Nico Jonaeson pääsee ensi perjantaina ensimmäistä kertaa vetämään maajoukkuepaidan päälleen. Kuva: Esko Tuovinen

Huippusalibandyä on tarjolla ensi viikolla Hämeenlinnassa.

Steelers yhdessä Suomen Salibandyliiton kanssa isännöivät Elenia-areenassa neljän maan Euro Floorball Tour -turnauksen ensimmäistä pelipäivää. Suomen 19-vuotiaiden poikien ja miesten maajoukkueet kohtaavat Hämeenlinnassa Tshekin maajoukkueet. EFT-turnauksen avauspäivänä vastakkain ovat myös Ruotsin ja Sveitsin maajoukkueet.

Edellisen kerran EFT-turnaus on järjestetty Hämeenlinnassa syksyllä 2014.

Steelers on jo omalta osaltaan aloittanut turnauksen valmistelut. Seuran toiminnanjohtaja Noora Lavonen arvelee turnauspäivänä Elenia-areenassa häärivän kolmisenkymmentä talkoolaista.

– Meillä on parhaillaan käynnissä liiton kanssa toimitsijoiden värvääminen tapahtumaan. Kansainvälisen maajoukkueturnauksen järjestäminen on melkoinen urakka, vaikka meilläkin on jo jonkin verran kokemusta isompien turnausten isännöinnistä. Tällä kertaa luvassa on kuitenkin mittavampi tapahtuma, jossa joudumme tekemään töitä kahdessa vuorossa, Lavonen muistuttaa.

Tärkeä tapahtuma

Lavonen uskoo huippupelien kiinnostavan myös yleisöä.

Suomen joukkueissa nähdään myös Steelersin entisiä tai nykyisiä pelaajia. Miesten kokoonpanossa on mukana Steelersin Nico Jonaeson ja hämeenlinnalaisille tuttu pelaaja, Tampereen Classiciin siirtynyt Ville Lastikka . U19-joukkueessa edustaa hämeenlinnalainen Pyry Kauppinen.

Lavonen muistuttaa, että EFT-turnauksessa lyödään jo alkutahteja Suomessa ensi vuoden joulukuussa pelattaville miesten MM-kisoille.

– Pelaajille turnaus on tärkeä näytönpaikka ja yksi polku eteenpäin. Myös kisajärjestäjille ja televisioväelle turnauksemme on tärkeä tapahtuma, jossa harjoitellaan ja kokeillaan uusia asioita, Lavonen kertoo.

Koululaiset pääsevät katsomoon

Myös Hämeenlinnan kaupunki on mukana EFT-turnauksen järjestelyissä. Hämeenlinnan koululaisille on nimittäin luvassa turnauspäivänä salibandyn huumaa.

– Koululaiset saapuvat seuraamaan aamupäivän ja päivän Ruotsin ja Sveitsin otteluita. Lapsille on luvassa Elenia-areenassa muutakin puuhasteltavaa turnauspäivänä. Seuramme väkeä kannustamme puolestaan katsomoihin hieman halvemmilla seuralipuilla. Tavoitteenamme on järjestää hieno salibandytapahtuma, jossa yleisökin viihtyy. Puitteet ovat ainakin hulppeat, sillä meillä on käytössä koko Elenia-areena, sanoo Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen.

Elenia-areenan pelit perjantaina 8.11: Klo 10 U19-poikien ottelu Ruotsi–Sveitsi, klo 12.45 miesten ottelu Ruotsi–Sveitsi, kello 16.15 U19-poikien ottelu Suomi–Tshekki, klo 19 miesten ottelu Suomi–Tshekki.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset