Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Street Food Fiesta tuo taas kansainväliset herkut Hämeenlinnan torille

Hämeenlinnalaisillekin tutuksi tulleen katuruokatapahtuman kojuista löytyy herkkuja myös kotiin vietäväksi. Kuva: Street Food Fiesta
Hämeenlinnalaisillekin tutuksi tulleen katuruokatapahtuman kojuista löytyy herkkuja myös kotiin vietäväksi. Kuva: Muu

Katuruokatapahtuma Street Food Fiesta kiersi Suomea ensi kertaa kesällä 2017. Tämän vuoden kiertue järjestetään elo-syyskuussa.

Hämeenlinnan torille 12. elokuuta saapuva tapahtuma kutsuu kaikenikäiset kokoontumaan hyvän ruoan äärelle poikkeuksellisen alkuvuoden jälkeen.

 

Kesän kiertuekalenteri jouduttiin järjestelemään uudelleen koronaviruksen vuoksi ja on mahdollista, että se vielä muuttuu.

– Odotamme kaikesta huolimatta innolla ja lämmöllä ruoan ystävien kohtaamista ympäri Suomen, kiertuetta aiempien vuosien tapaan luotsaava Ali Chehboun sanoo.

Tapahtumassa noudatetaan ohjeita turvallisesta asioinnista.

 

Fiestassa pääsee tutustumaan monenlaisiin kansainvälisiin herkkuihin.

Mukana kiertueella ovat kestosuosikit, kuten kreikkalaiset gyrokset sekä Twirlyn rullajäätelöt. Myös viime kesältä tuttu La Garçonne -koju tekee paluun. Kojusta saa tuoretta kahvia, perinteisiä ranskalaisia täytettyjä patonkeja sekä panineja.

Lisäksi tapahtumassa voi nautiskella esimerkiksi amerikkalaistyylisillä hampurilaisilla sekä iki-ihanilla churroilla. Italialaisia makuja löytyy squizza-kojulta, josta voi ostaa neliönmallisia, roomalaistyylisiä pizzoja.

 

Koronavirustilanne saattaa vaikuttaa kansainvälisten kojujen määrään ja valikoimaan paikkakuntakohtaisesti. Street Food Fiestan kojuissa on tarjolla herkullisia ruokia paikan päällä nautittavaksi ja herkkuja kotiin vietäväksi. Joillakin paikkakunnilla saattaa olla myös paikallisia myyjiä laadukkaine tuotteineen.

Street Food Fiesta 12.–16.8. ke-la klo 10–20 ja su klo 11–17 Hämeenlinnan torilla.

 

Uusin Kaupunkiuutiset

23.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

23.9.2020