Kaupunkiuutiset

Mielipide: Onko Toripuiston suihkulähde päihdeporukan omistama?

Toripuiston suihkulähde kuului turistien kiertämiin hämeenlinnalaisiin kohteisiin myös vuoden 2013 heinäkuussa. Kuva: Esa Ylijääskö
Toripuiston suihkulähde kuului turistien kiertämiin hämeenlinnalaisiin kohteisiin myös vuoden 2013 heinäkuussa. Kuva: Esa Ylijääskö

Muutin pääkaupunkiseudulta Hämeenlinnaan vuonna 2016 ja olen todella viihtynyt tässä kauniissa kaupungissa. Eräs asia on kuitenkin hämmästyttänyt, nimittäin Toripuiston suihkulähdetasanko.

Kaupungin kauneimmalle ja keskeisimmälle nähtävyyspaikalle ei ole mitään asiaa mennä istumaan. En ole vielä sellaiseen väliin osunut, etteikö siellä istuisi möykkäävää, kiroilevaa, tappelevaa ja selkeästi sekaisin olevaa porukkaa.

Lapsiperheet ja muut torilla olijat istuvat terasseilla tai nurmikolla torin laidalla, sillä suihkulähdetasanteen penkille ei ole turvallista mennä, koska se on selkeästi tämän päihdeporukan ”reviiriä”.

Tappelujen paikka

Viime kesänä näin viimeksi paikalla kunnon nyrkkitappelun samaan aikaan kun muutama lapsi oli nauttimassa suihkulähteen ympärillä leikkimisestä aivan riehujien vieressä.

Ymmärrän, että jokaisella on oikeus nauttia kesästä ja kaupungista kyllä löytyy syrjäisempää tilaa myös niille, jotka eivät osaa julkisella paikalla edes lasten lähellä käyttäytyä kuten normaalit ihmiset käyttäytyvät.

Ei ole hyväksyttävää

Hämeenlinnan kauneimpien nähtävyyksien vieressä tapahtuva, vuodesta toiseen jatkuva pähdetoikkarointi ja reviirin haltuunotto ei ole hyväksyttävää. Se ei ole hyväksyttävää myöskään esimerkiksi Helsingin tai Turun kauneimpien turistinähtävyyksien lähellä.

Hämeenlinnan turismin ja asukkaiden viihtyvyyden kehittämiseksi toivon, että koko torialue historiallisine nähtävyyksineen otetaan ”uudelleen haltuun” ja siitä tehdään viihtyisä paikka sille suurelle enemmistölle, joka torialuetta fiksusti käyttää.

Penkkivuoroaan odottava

Hämeenlinna

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset