Kaupunkiuutiset

Suisto Jazzilla kevätkauden päätösjuhlat

Suiston kevään viimeinen jazz-iltama esittelee kaksi kovatasoista esitystä.

Kotimaan kärkinimistä tälle illalle kootun trio ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Ahkerasti maailmalla soittavat rumpali Teppo Mäkynen ja saksofonisti Mikko Innanen saavat rinnalleen yhden kotimaan keskeisimmistä kontrabasisteista Uffe Krokforsin. Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnollakin palkitut soittajat edustavat kukin tahoillaan hyvin vahvaa omaa ilmaisua, joten kohtaamisen alkuasetelma on hyvin herkullinen. Kysytty Teppo Mäkynen on aina ollut odotettu vieras Hämeenlinnassa ja nyt kun rinnalle saadaan hetkeen ennakkoluulottomasti heittäytyvät fonisti Mikko Innanen ja mestaribasisti Uffe Krokfors, niin todellakin voidaan puhua elävästä musiikista.

Illan avaa kitaristi Topias Tiheäsalo työstäen tarkkaan valittuja jazzballadeja. Lähtökohtana on John Coltranen ja Bill Evansin kaltaisten mestareiden sävelet, mutta mitä niillä tehdään, selviää kappale kerrallaan niin yleisölle kuin itse soittajalle. 

Tämän illan ohjelmassa kulminoituu oikeastaan koko Suiston jazzsarjan alkutarve. Jazzklubilla pitää sattua ja tapahtua. Mitä vähemmän lasketaan varman päälle, niin sitä enemmän on mahdollisuuksia luoda uutta. 

Jazzien perään Suistolla esiintyy Litku Klemetti Tuntematon numero -yhtyeensä kanssa.

Suisto Jazz la 19.05. klo 18–22. Esitykset alkaen klo 19.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset