Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Suisto-klubin uusi promoottori Janne Tamminen haluaa kunnioittaa talon henkeä

Suisto-klubin uusi promoottori oppi musiikkialan alkeet järjestämällä punkkeikkoja Riihimäellä.
Haluan pitää silmät auki ja aina miettiä, miten asioita voisi parantaa, sanoo Janne Tamminen. Kuva: Pekka Rautiainen

Janne Tamminen on toiminnan mies. Vain muutama päivä sen jälkeen, kun Suisto-klubi uutisoi uudesta promoottorista, Tamminen on jo käärinyt hihat ja upottanut nyrkit saveen.

– Taisin jo tehdä ensimmäiset kalenterimerkinnät loppukesälle ja syksylle. Kesällekin täytyy keksiä ohjelmaa. Tästä se nyt lähtee! hihkuu Tamminen.

– Paljon on tekemistä, mutta on tosi kivaa yrittää hahmottaa sitä ohjelmakartan kokonaisuutta. Suisto on semmoinen paikka, että se toimii niin monessa.

Alan konkari

Musiikkialalla Tamminen tunnetaan. Jo viime vuosituhannella hän järjesti Riihimäellä keikkoja kavereiden bändeille sekä omalle hc-punkbändi Endstandille, jossa hän lauloi.

– En koskaan ajatellut, että teen keikkajärkkäämistä joskus työkseni. Sitä vain halusi, että asioita tapahtuu.

Sittemmin Tamminen on saanut asioita tapahtumaan myös levy-yhtiö Combat Rock Industryn pyörittäjänä, levykaupan pitäjänä ja musiikkitoimittajana.

Cheekin taustajäbä

Vuonna 2014 hän sai Vuoden tapahtumatuottaja -tunnustuksen Musiikki & Media -tapahtumassa Cheekin konserteista Helsingin stadionilla.

Tänä vuonna hän kiertää Suomea ristiin rastiin ainakin Evelinan ja Ellipsin kiertuemanagerina.

– Elämäni on tämmöistä mobiilia. Täytyy olla aktiivinen, että pysyy mieli virkeänä, nauraa Tamminen.

Silmät auki parannuksille

Suuria muutoksia Suiston ohjelmaprofiiliin Tamminen ei suunnittele. Hän haluaa kunnioittaa talon soittajia arvostavaa henkeä, joka tunnetaan kautta maan.

– Monet isot nimet saisivat todennäköisesti isommat keikkaliksat jostain muualta, mutta he haluavat tulla Suistolle, koska siellä on hyvä tunnelma ja kiva esiintyä.

Suiston ovet ovat nykyisin alkuviikosta kiinni, mutta Tamminen ei pidä mahdottomana, että tilanne muuttuisi. Hän haluaisi myös antaa paikallisille, nouseville nimille esiintymismahdollisuuksia.

Tamminen laskeskelee käyneensä tuhansilla keikoilla, mutta kaikennähneenä ja -tietävänä ammattilaisena hän ei itseään pidä.

– Haluan pitää silmät auki ja aina miettiä, miten asioita voisi parantaa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset