Kaupunkiuutiset

Sukellus turkoosiin mereen

GalleriaKONEessa on esillä huhtikuussa hämeenlinnalaisen kuvataiteilija Mari Isotalon Sukellus-niminen näyttely. Maalaukset saivat alkunsa viime kesänä, kun Isotalo vietti kuukauden työskentelyjakson Suomen Taiteilijaseuran residenssissä Marbellassa, Espanjassa.

– Näyttely ammentaa tunnelmansa valosta, lämmöstä, kiireettömyydestä ja Välimeren huikaisevasta turkoosista, taitelija kuvailee.

Kaikki näyttelyn maalaukset ovat turkoosin värisiä.

– Hurahdan kausiluontoisesti eri väreihin. Turkoosi kausi alkoi Espanjan reissulla. Väreillä on aina ollut minulle suuri merkitys, ja ajattelen, että ihminen kaipaa tiettyjä värejä tietyissä elämäntilanteissa.

– Vesi on ollut aina minulle tärkeä elementti. Minua kiehtovat sekä vedenpinnan että pinnanalaiset liikkeet. Pinnanalainen maailma on vähän unenomainen, outo mutta rauhoittava.

Isotalo tallensi vesitiiviillä kameralla matkan tunnelmia, sukeltelua ja vedenalaisia hetkiä.

– Residenssijakson aikana tuli otettua useampi tuhat kuvaa, taiteilija laskeskelee.

Isotalo käyttää valokuvia apuna luonnosteluvaiheessa.

– Kotiin palattua työskentelyprosessini oli tiivis. Näyttelyn teokset syntyivät puolessa vuodessa, taiteilija kertoo.

Isotalo maalaa pääasiassa öljyväreillä. Hän käyttää pohjavärinä joskus myös akryyliä. Isotalo on käsitellyt maalauksissaan paljon lapsuutta ja kasvamista. Nytkin malleina toimivat taiteilijan omat lapset.

– Inspiraatio voi tulla mistä vain, kun katselee maailmaa silmät auki. Minua kiinnostavat pysäytetyt hetket arjen kiireen keskellä.

Mari Isotalo valmistui kuvataiteilijaksi Satakunnan ammattikorkeakoulusta Kankaanpäästä vuonna 2002. Hän on myös vaatetusalan artesaani. Taiteilija asuu Hämeenlinnassa ja työskentelee Poltinahon Taidekasarmilla.

Mari Isotalon ”Sukellus” on näytteillä GalleriaKONEessa, Verkatehtaalla 24.4. asti.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

25.11.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

26.11.2020