Kaupunkiuutiset

Suklaasydän tulvii nostalgiaa

Ikivihreät iskelmäklassikot kaikuvat tänä suvena Kaupunginpuistossa, kun Hämeenlinnan Uusi Kesäteatteri tuo näyttämölle kultaisella 1960-luvulle sijoittuvan Suklaasydämen. Huumoria, romantiikkaa ja nostalgiaa sisältävä esitys valloitti yleisön muutamia vuosia sitten Raumalla.

– Kun aloimme miettiä näytelmän siirtämistä tänne Hämeenlinnaan samalla porukalla, kaikki taiteilijat olivat valmiina tulemaan, teatterinjohtaja Otto Kanerva kertoo.

– Osku Valve on pääkäsikirjoittajana ja minä toisena. Ohjaukset teemme kimpassa. Meille on syntynyt mukava metodi, jossa minäkin pystyn välillä keskittymään näyttelemiseen. Harjoituksen jälkeen pidämme aina videosulkeiset, joissa saa juoda vain yhden oluen. Niiden istuntojen jälkeen päätämme, miten seuraavana päivänä jatketaan.

Tarina rakentuu tanssiravintola Herttuan ja sen henkilökunnan ympärille. Rooleissa ovat valovoimaiset laulaja-näyttelijät Anna Hanski, Sani ja Annika Eklund sekä Juhani Laitala ja Otto Kanerva.

– Juhani esittää päähenkilöämme Tapania, joka pitää ravintolanrähjää keskustan vanhassa puutalossa.

– Rakennus on purku-uhan alla ja yritys muutenkin talousvaikeuksissa, mutta ravintoloitsijan ihanat ja kekseliäät tarjoilijatyttäret haluavat pitää yhtä ja pelastaa tilanteen. Rakkaustarinaltakaan ei vältytä.

Kanerva nähdään esityksessä kolmessa roolissa. Hän on ulosottomies Jouko Jokke Rauskio, kyläläinen Kössi sekä velkojaan perivä Vanajan vamppyyri Martta Isaksson.

Suklaasydän astelee vahvasti musiikillisen komedian poluilla, mutta nostaa esiin myös 1960-luvun yhteiskunnallisia teemoja.

– Näytelmä kuvaa yhteyshenkeä ja sitä, kun ihmiset alkavat vaikeuksien keskellä pitää toistensa puolta kaataakseen muurit ympäriltään, Kanerva pohtii.

– Oman osansa saa myös 1960-luvulla liikkeelle lähtenyt vanhojen puutalojen purkumania, jollainen koettiin myös täällä Hämeenlinnassa.

Näytelmässä kuullaan nimikappaleen lisäksi muun muassa laulut Pojat, Vippaa mulle viitonen, Pikku pikku bikinissä ja Valoa ikkunassa, mutta myöskään Beatles-covereita ei unohdeta. Näytelmän kapellimestarina on toiminut Lahden kaupunginteatterin Antti Vauramo ja esityksissä orkesteria johtaa kosketinsoittaja Kalle Penttilä. Bändinä on viime kesältä tuttu all stars -kokoonpano, johon kuuluvat kitaristi Peter Engberg, basisti Henkka Savolainen ja rumpali Jukka ”Frogley” Mänty-Sorvari.

– Näytelmä on täynnä valloittavaa musiikkia, Kanerva lupaa.

– Kappaleet tietenkin koskettavat niiden aikakaudella jo eläneitä, mutta on ollut hieno huomata, kuinka myös lapset ja nuoret tempautuvat mukaan näihin tenhoaviin sävelmiin.

Lisätietoja nettisivulta www.hukteatteri.fi

Suklaasydän 29.6.-12.8. Kaupunginpuistossa.

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset