Kaupunkiuutiset

Sulkapallossa syke nousee

Muutaman vuoden takaisen liikuntatutkimuksen mukaan Suomessa on noin 170 000 sulkapallon harrastajaa. Lajiliitossa on 119 seuraa, joista yksi on Hämeenlinnan sulkapalloilijat.

– Meillä on kuutisenkymmentä jäsentä, joista noin puolet ovat junioreita, seuran valmennusvastaava Paula Sistonen kertoo.

– Harrastajia on lapsistä ikäihmisiin ja kilpapelaajia on kourallinen.

Seuran harjoituksia pidetään Ojoisten Lastentalolla ja kesäisin Elenia Areenassa, jossa järjestetään kerran vuodessa myös kansalliset kilpailut tammikuussa.

Sulkapalloa on varmaan jokainen suomalainen kokeillut elämänsä jossain vaiheessa, mutta kilpalaji on jotakin aivan muuta kuin kesämökkien hupipeli.

– Sulkapallo sopii tietenkin hyvin monentasoisille pelaajille, mutta se on kova laji, joka vaatii kestävyyttä, nopeutta ja taktista osaamista. Pelit voivat kestää 15 minuutista tuntiin ja joskus saatetaan pelata kymmenenkin peliä päivässä.

– Urheilutaustasta on hyötyä, kun lajin aloittaa, mutta kyllä siinä vuoden päivät menee, ennen kuin touhu alkaa näyttää oikealta sulkapallolta.

Sistonen työskentelee fysioterapeuttina ja vetää vapaa-aikanaan paikallisen seuran junioritoimintaa.

– Olen aina tykännyt liikunnasta ja innostuin lajista veljeni kautta, joka on valioluokan pelaaja.

– Sulkapallo vaatii paljon keskittymistä ja kun syke nousee pelin aikana, kaikki murheet ja huolet unohtuvat.

Junioreiden vuorot alkavat 17. syyskuuta ja treenit ovat lauantaisin. Ryhmiä on kaksi, joista toisessa ovat kouluikään ennättäneet ja toisessa yläasteikäiset ja vähän vanhemmat.

Sulkapallossa pelataan kaksinpelejä, nelinpelejä ja sekanelinpelejä. Junioreille on omat luokkansa ja aikuiset pelaavat C-, B- ja A-luokissa sekä valioluokassa.

– Seuramme jäsen Antti Koljonen voitti 35-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuden ja Tommi Saksa on valioluokan pelaaja.

Valmentaja suosittelee sulkapallon kokeilemista, koska se on hauskaa ja monin tavoin kehittävää.

– Siitä saa hyvän peruskunnon ja laji tarjoaa myös tavoitteita.

– Vaikka sulkapallo on yksilölaji, seurassa oppii myös sosiaalisia taitoja ja kilpailumatkoilla on kyllä todellista joukkuhenkeä. Liäsksi laji on harrastajalle hyvin edullinen varsinkin alkuvaiheessa.

Lisätietoja nettisivulta www.hamsu.fi.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset