Kaupunkiuutiset

Suomalainen on matkallakin tapojensa orja

Matkakuume kohoaa ja moni on jo varannut ensi kesän ja ehkä jo seuraavan vuodenvaihteenkin lomamatkan.

Mitä lämpimämpi kohde, sitä vähemmän tarvitaan matkatavaraa, mutta silti monen suomalaisen matkalaukusta löytyy yllättäviä asioita.

– Yleisin on kahvi! Vaikka maailmalla on hienoja kahvilaatuja, suomalainen pakkaa mukaan omaa mielimerkkiään, usein suodatinpussien kera. Jotkut pakkaavat jopa kahvinkeittimenkin mukaan, matkatoimistovirkailija-harjoittelija Sanna-Mari Rutanen Häme-Matkoista kertoo.

Rutanen on aiemmin toiminut muun muassa Finnmatkojen kohdeoppaana länsiafrikkalaisella Kap Verdellä, jossa käy turisteja vuosittain noin 155 000. Hän toimi oppaana Salin saarella, jossa kävi lokakuusta huhtikuuhun viikoittain noin 280 suomalaismatkailijaa.

– Suomalaiset ottavat mukaan myös kaurapuurohiutaleita, ruisleipää ja lenkkimakkaraa. Jopa paistinpannujakin olen nähnyt, Rutanen kertoo.

Joidenkin käsimatkatavaroista löytyy jumppavälineitä.

– Jotkut ovat ajatelleet, että lentokoneessa on hyvää aikaa treenata hauiskääntöjä tai lähentäjiä, mutta eihän siellä mitään mahdu tekemään, Rutanen hymyilee.

Monella matkailijalla on ollut mukana valokuva edesmenneestä puolisosta.

– Olen myös tavannut useamman, jolla on ollut mukana puolison tuhkat.

Mahdollisimman vähän

Mitä sitten matkalle oikeasti tarvitaan? Passi, hammasharja ja aurinkorasva, luulisi, että niillä tulee jo toimeen esimerkiksi etelän lomakohteessa. Vai tuleeko?

– Mukaan kannattaa ottaa mahdollisimman vähän tavaraa, Rutanen suosittelee.

Hame, housut ja pari toppia, jotka sopivat yhteen, sekä hyvät kengät, passi, hammasharja ja luottokortti: siinä välttämättömimmät tarvikkeet, joilla jo tulee toimeen.

– Henkilökohtaiset lääkkeet ovat kaikkein välttämättömimmät. Myös lääkeresepti on hyvä pitää mukana siltä varalta, että lääkkeet häviävät. Jos aikoo noudattaa jotakin tiettyä ruokavaliota, esimerkiksi gluteenitonta, kannattaa ruokatarvikkeita siinä tapauksessa varata mukaan.

Kosmetiikka kannattaa pakata pieniin matkapakkauksiin. Kameran ja kännykän laturit on hyvä pitää mukana, ja matkavakuutus on ehdoton.

– Toivoisin, että ihmiset tutustuisivat kohteeseen etukäteen.

Siltä varalta, että matkalaukku katoaa, käsimatkatavaroihin on hyvä varata hammasharja ja -tahna, puhdas pusero, vaihtoalusvaatteet ja bikinit. – Jos lentoyhtiö hukkaa matkatavarat, niin loma ei mene heti pilalle.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset