fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Suomalaiset on totutettu itsepalveluun – Kakkupuodin Florim Tahiri haluaa kulkea vastavirtaan ja palvella jokaisen loppuun asti

Kahvilavastaava Kaarina Tamminen suunnittelee kahvilassa tarjottavat tuotteet. Hän muun muassa tekee erilaisia sokerittomia smoothieita. Florim Tahiri on tyytyväinen trioonsa, johon kuuluu Tammisen ja hänen itsensä lisäksi Mira Ojansuu. Kuva: Tuulia Viitanen

Kahviloita on Hämeenlinnassa enemmän kuin vuosiin. Samaan aikaan ihmisten kahvilatottumukset ovat hyvin vaihtelevia. Enää ei riitä kahvi ja pulla. Perustuotteiden lisäksi pitää olla tarjolla aamupuuroa, erikoiskahveja, smoothieita, salaatteja, tuorepuuroja ja herkkuja, jotka sopivat erityisruokavalioihin.

Aulangontien Kakkupuodin yrittäjän Florim Tahirin mukaan hyvät tuotteetkaan eivät takaa onnistumista.

– Iloinen ja ystävällinen palvelu on se, millä voi erottua ja menestyä. Olen matkustanut paljon ja nähnyt, millaista palvelua voi saada, Tahiri sanoo.

– Olen itse paikalla ja kohtaamme jokaisen asiakkaan. Saammekin paljon palautetta hyvästä palvelusta, Tahiri sanoo.

Suomalaiset on kuitenkin jo totutettu itsepalveluun. Esimerkiksi vuosi sitten remontin jälkeen avatussa Kakkupuodissa ei ollut paikkaa, minne viedä astiat. Tahirin mielestä se kuuluu palveluun, ettei asiakkaan tarvitse viedä käytettyjä astioita pöydästä pois.

– Asiakkaat kuitenkin toivat astioita tiskille, olihan minunkin sitten hommattava kärry niitä varten, Tahiri nauraa.

Vilkas kauppapaikka

Hätilässä on paljon puhuttu siitä, että kaupunginosan keskusta on näivettynyt.

– Aulangontien risteyksestä ylöspäin on kuollutta, mutta tässä Aulangontiellä on liikennettä paljonkin.

Nykyään K-supermarketin kanssa samassa talossa toimii paitsi Kakkupuoti myös apteekki, Posti ja pankkiautomaatti.

– Ne tuovat paljon ihmisiä ja liikennettä. Ihmiset pitävät ajatuksesta, että kauppareissun yhteydessä voi poiketa kahville.

Kesäksi jäätelöitä

Suomalaiset ovat suodatinkahvi-ihmisiä. Kakkupuodissa on pantu ilolla merkille, että tummapaahto vetää nykyään yhtä paljon kuin vaaleapaahtokin sekä espressopohjaiset juomat.

Kahvila-alan messut pidettiin Helsingissä pari viikkoa sitten. Tahirin mukaan jäätelöt ja smoothiet ovat uusia trendituotteita.

– Aiomme kesäksi kehitellä jäätelöjuttuja, pohtii kahvilavastaava Kaarina Tamminen.

Tahiri on lähtöisin Kosovosta. Hän tuli Suomeen vuonna 1992, mutta muutti myöhemmin takaisin Kosovoon. Nyt hän on jälleen asunut Suomessa jo vuosia.

Aikaisemminkin Tahirilla on ollut kahviloita muun muassa Hattulassa. Hän on pitänyt myös Chef’s burgeria Aulangontiellä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset