Kaupunkiuutiset

Suomenkasarmin yrittäjät kutsuvat joulunavaukseen

Uutta elämää sykkivä Suomenkasarmi on alkanut kiinnostaa yhä enemmän kaupunkilaisia. Vielä jokin aika sitten lukittujen porttien takana olleita vanhoja, historiallisia sotilasrakennuksia pääsee nykyään katselemaan kaikessa rauhassa ja alueen tunnelma on ainutlaatuinen.

– Täällä kävi todella paljon ihmisiä Pimeän kaupan iltana, jotka löysivät tänne Facebook-ilmoittelun ja lehtimainosten kautta, Kristiina Penger Old Labels -puodista kertoo.

– Väki seurasi lyhtyjen valoa, monet kävivät Seiskassa syömässä ja poikkesivat samalla yrityksissä, joissa kaikilla oli omia tarjouksia. Kaikki eivät ehkä vielä tiedä, että alueelle voi nykyään tulla ihan vapaasti. Kun ihmiset löytävät tänne tiensä, he tulevat toisenkin kerran, Merja Aaltonen kiinteistönvälitys Johacon Oy:stä uskoo.

Kasarmilla vietetään perjantaina 18. marraskuuta joulunavajaisia, jolloin alueen yritykset pitävät ovet apposen auki kello 16-21. Kerhoravintola Seiskassa juhlitaan pitempään.

– Pidämme kunnon pikkujoulut, Irmeli Uusitalo Seiskasta sanoo.

– Tarjolla on jouluinen noutopöytä ja tanssimusiikista huolehtii tanssiorkesteri Misterio.

Yrittäjillä on hyviä kokemuksia siirtymisestä entiselle kasarmialueelle. Entisestä Hämeentien kirppiksestä tuli Suomen Kasarmin Aarteet.

– Nyt olemme oikeasti keskustassa ja moottoritien ansiosta väkeä poikkeaa kauempaakin, Petri Virtanen toteaa.

–  Ainoa ongelma täällä on, ettei meillä ole osoitetta. Haluaisimme osoitteeksi Suomenkasarminkadun, mutta asia vaikuttaa hankalalta. Sellainenkin ehdotus on, että Selkäsuonkatu muutettaisiin Suomenkasarminkaduksi, mutta tästäkään ei kaupunki ole ollut innostunut.

Uusitalo on tervehtinyt ilolla uusien toimijoiden saapumista, sillä esikunnan lähdettyä Seiska oli jonkin aikaa alueen ainoa yritys. Nyt aluetta ja sen tapahtumia voidaan kehittää porukassa.

Jutussa jo mainittujen yritysten lisäksi kasarmille ovat muuttaneet Kaisa Mattilan sisustusliike Pop of White, sekä hierojat Mirka Anttila ja Katja Sitkonen, joiden vastaanotto on vanhassa päävartiorakennuksessa.

– Päävartio on ihanan idyllinen rakennus ja putkahan on erittäin kompakti ja sopivan kokoinen tila hieronnalle, Anttila kehuu.

– Tämä on kiva paikka myös shoppailla ja viettää muutenkin aikaa.

Lisää pöhinää on vuorenvarmasti luvassa, kun kasarmille rakennettavat uudisrakennukset valmistuvat.

– Talot tuovat ihmisiä ja rutkasti lisää potentiaalia alueelle, Virtanen tuumaa.

– Rakennusten havainnekuvien perusteella ne myös näyttäisivät istuvan hienosti tähän miljööseen.

Joulunavaus pe 18.11. Suomenkasarmilla, yritysten avoimet ovet klo 16-21.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset