fbpx
Kaupunkiuutiset

Suosittuihin puistojumppiin ehtii vielä hyvin mukaan

Töpinän kentälle on tiistaina aamupäivällä kerääntynyt nelisenkymmentä ihmistä. Hämeenlinnan Liikuntahallien järjestämässä liikuntahetkessä tehdään leppoisaan tyyliin monenlaisia liikkeitä. Tällä kertaa vetäjänä on oppisopimuksella työskentelevä liikuntaneuvoja Mikko Koski.

– Liikkeillä parannetaan kehon hallintaa, tasapainoa ja voimaa, Koski sanoo.

– Päälle tehdään sitten vielä venyttelyt. Jumpat on suunnattu pääsääntöisesti ikääntyneille, mutta tietenkin kaikki ovat tervetulleita.

Puistojumpat ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse erikseen ilmoittautua. Varustukseksi riittää liikuntaan sopiva asu, lenkkitossut ja jumppamatto makuulla tehtäviä liikkeitä varten. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa juomapullo.

Rankkasateen sattuessa jumppia ei järjestetä Linnanpuistossa, Patailanpuistossa eikä Töpinän kentällä. Muissa paikoissa siirrytään sateen sattuessa sisätiloihin.

Kesäkuun alussa aloitetuissa jumpissa on käynyt mukavasti väkeä.

– Täällä Töpinässä on porukkaa käynyt suurin piirtein 40-50 henkeä, mutta Linnanpuistossa on ollut parhaimmillaan lähes 150 jumppaajaa.

– Ohjaaminen on todella mukavaa puuhaa. Liikkeitä tehdään hyvässä hengessä ja rennolla meiningillä. Ihmiset antavat energiaa ja voimaa minullekin, joten homma pelaa puolin ja toisin.

Innokkaimmat puistojumppaajat lähtevät liikkumaan omien kotikulmiensa ulkopuolellekin.

– Olen koko kesän käynyt kolmessa paikassa joka viikko, koska se on mahdollista, Leena Sarva kertoo.

– Kyllä pitää kiittää kaupunkia siitä, että järjestävät meille tällaista. Kauniina kesäpäivinä ei mikään voi olla parempaa.

Lisätietoja osoitteesta www.hmlliikuntahallit.fi

Asiasanat

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset