Kaupunkiuutiset

Supersankarit seikkailevat Vanhan Meijerin Joulussa

Vuodesta 2010 Hattulassa toiminut nuorisoteatteri Pilke tarjoilee taidonnäytteitään Vanhan Meijerin Joulussa. Superjoulu-näytelmä tuodaan Hattulan nuorisotalon vintille lauantaina 12.12. neljän esityksen voimin. Yläkouluikäiset nuoret loihtivat eloon näytelmän, jossa ilkeä voro on varastanut Joulun hengen. Interaktiivisessa näytelmässä turvaudutaan supersankareiden apuun joulun pelastamiseksi.

Näytelmän käsikirjoittanut ja ohjannut Karoliina Kauhanen opiskelee kulttuurituotantoa Kauniaisissa. Tilaustyön tuottaminen Hattulan kunnalle saatiin sovitettua koulutusohjelmaan.

– Teemme ensimmäistä kertaa teatteria näin nuorelle kohderyhmälle, Kauhanen kertoo.

– Lapset ovat ihanin ja samanaikaisesti pelottavin yleisö, he kun ilmaisevat mielipiteensä saman tien ja suoraan. Kyseessä on siis tulikoe!

Ero nuorisonäytelmien ja päiväkotilapsille suunnattujen esitysten välillä ei ole Kauhasen mukaan niin suuri kuin voisi luulla.

– Muutamia lauseita ja eleitä muuttamalla tästä saataisiin myös nuorisolle ja miksei aikuisillekin uppoava joulutarina. Varhaiskasvatuksen kanssa tahdoimme korostaa vuorovaikutusta yleisön ja näyttelijöiden välillä, koko yleisö pääsee osallistumaan esitykseen.

Esityksen aihetta ja kestoa pohdittiin paljon perheen pienempien näkökulmasta. Yksi esitys kestää noin 15 minuuttia, ja näytelmän voi tulla katsomaan vaikka useammassa erässä. Kyseessä on ainutlaatuinen, tapahtumaa varten räätälöity jouluesitys, jota ei tulla näkemään missään muualla.

– Suoria kyselyitä tuli muun muassa pääkaupunkiseudun päiväkodeilta, mutta resurssien puutteessa jouduin valitettavasti kieltäytymään kiertueesta, Kauhanen harmittelee.

Pilke toimii aktiivisesti useilla esittävän taiteen osa-alueilla. Parolan yhteiskoulun joulujuhlaa varten valmistellaan paraikaa Supersankarispektaakkeli-tanssia ja kevään 2016 kokoillan näytelmän käsikirjoitus on juuri valmistunut. Lisäksi pilkeläiset kuvaavat videoita ja toteuttavat erilaisia projekteja.

13–20-vuotiaat näyttelijät pyörittävät teatteria Kauhasen johdolla. Vuosittain toimintaan osallistuu viitisen kymmentä hattulalaista nuorta näyttelijöinä, teknikoina tai avustajina.

Wanhan Meijerin Joulu Parolan Nuorisotalossa, Parolantie 53, Parola, la 12.12. klo 10–14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset