fbpx
Kaupunkiuutiset

”Surkeaa” 
kesäteatteria
 Pirttikoskella

Pirttikoskella ensi kesä on järjestyksessään 24. teatterikesä. Ainakin jos kesä on kiinni Holttisen Seposta.

– Ajatus juonen kulusta syntyi aika nopeasti, kun seurailee ympäröivää maailmaa.

Takavuosina Holttinen ehti jo ilmoittaa lopettavansa teatterin, mutta päätöksensä mies on joutunut pyörtämään vuodesta toiseen.

– Kyläyhdistys tuli aikanaan ostaneeksi silloiselta Kalvolan kunnalta kyläkoulun kylätaloksi. Ylläpitokustannukset saamme vuosittain katettua paljolti kesäteatterin tuotolla. Kiinteistöön tuli vesivahinko ja muutenkin ylläpito maksaa. Putkistot ovat 60 vuotta vanhat, joten jotain oli taas alettava rustaamaan, naurahtaa Holttinen.

Ensi kesän näytelmän nimi on Solidaarisuutta Surgestanissa. Brysselistä on tullut määräys EU:n koilliskulmassa sijaitsevalla alueelle, ettei se voi enää surkeutensa takia kantaa Suomi-nimeä. Väki vain riitelee eikä mistään tule oikein mitään. Surgestanin ehkä surkein kolkka on Hidastan, jossa asia sujuvat vieläkin hitaammin.

Holttinen on ottanut aineksensa näytelmään jälleen ympäröivästä elämästä ja yhteiskunnasta.

– Maanviljelijänä ja ylipäätään kansalaisena nykyiseen menoon en osa enää suhtautua kovin vakavasti. Yhteiskuntasopimukselle en näe olevan kovin paljon apua nykyiseen tilanteeseen. Pakolaisia saapuu idästä ja lännestä. Katupartioita kulkee kaduilla. Näytelmä on täyttä fiktiota, mutta ainekset ovat elävästä elämästä.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset