Kaupunkiuutiset

Susanna Mälkki on maailman huipulla

Sibelius Celebrationsin tammikuun konserttiin saapuu kapellimestarivieras suoraan New Yorkista. Susanna Mälkki johtaa perjantaina kello 19 Verkatehtaan Vanaja-salissa Helsingin kaupunginorkesteria. Ohjelmistossa on Claude Debussya, Maurice Ravelia ja Tristan Murailin konsertto kahdelle sähkökitaralle. Mälkki on niittänyt viime aikoina mainetta johtamalla Kaija Saariahon oopperaa Kaukainen rakkaus New Yorkin Metropolitanissa.

– Mälkki on kautta aikojen neljäs naiskapellimestari Metissä ja kahden suomalaisen, säveltäjän ja kapellimestarin yhteistyö on herättänyt valtavasti kiinnostusta ja saanut loistavia arvosteluja Yhdysvalloissa, SIB-johtaja Erkki Korhonen kertoo.

– Olin itse katsomassa esitystä ja seuraavana päivänä jokainen aamutelkkari Jenkeissä oli täynnä juttuja ensi-illasta, joka tarjosi selvästikin vastapainoa Trumpin valinnan herättämille reaktioille.

Konsertissa kuullaan Debussyn Lelulaatikko sekä Ravelin Rapsodie espagnole & Alborada del gracioso. Niiden välissä esitetään Tristan Murailin Contes cruels, joka on sävelletty kahdelle sähkökitaralle. Solisteina ovat hollantilainen Wiek Hijmans ja amerikkalainen Seth Josel. Jälkimmäinen on ensimmäinen Yalesta valmistunut tohtoritason kitaristi.

– Ohjelmassa on upeata ja loisteliasta ranskalaista musiikkia. Sähkökitarakonsertto on teos, jollaista ei Suomen oloissa ole varmaankaan koskaan aikaisemmin kuultu, Korhonen arvelee.

Tiistaina 17. tammikuuta kello 19 Raatihuoneessa konsertoidaan otsikolla Sibeliuksen Hämeenlinna – sanoin ja sävelin. Viulisti Valtteri Tolppi ja ja pianisti Erkki Korhonen esittävät Sibeliuksen kappaleita, joihin liittyy aitoja tarinoita Jannen elämästä ja hänen elämänsä rakkaudesta, Ainosta.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset