fbpx
Kaupunkiuutiset

Susanna Tapani on monen lajin tähti

HPK:n naisten jääkiekkojoukkueen Susanna Tapani, 22, on poikkeuksellisen monipuolinen urheilija, sillä hän kuuluu lätkän lisäksi ringeten maajoukkuepelaajiin. Hän näytti syksyllä kykynsä myös salibandyn ykkösdivariottelussa.

Susanna Tapani on urheillut syksyn ringettepainotteisesti, sillä lajin MM-kisat pelataan vuodenvaihteessa Helsingissä.

– Olin edellisissä kotikisoissa vuonna 2010 mukana 17-vuotiaana. Ne olivat yhdet mieleenpainuvimmista kisoista tähän mennessä urallani. Lopputuloskin (MM-kulta) vaikuttaa asiaan, mutta hyvin ovat jääneet mieleeni toistaiseksi ainoat ringeten MM-kisat.

Hän on edustanut Suomea jääkiekon MM-kisoissa neljä (2011, -12, -13 ja -15) kertaa ja kerran olympialaisissa vuonna 2014. Hän on voittanut kaksi (2011 ja -15) MM-pronssia.

– Jääkiekossa arvokisat ovat joka vuosi. Ringeten MM-kisat ovat iso juttu, sillä siinä arvokisat ovat harvemmin, Tapani kertoo.

Tapani joutui jättämään väliin edelliset ringeten MM-kisat olympiatalven 2013–14 jääkiekkokiireiden takia.

– Olen ringetessä keskushyökkääjä, joka saa ainoana mennä kentällä joka paikkaan. Lajissa on alueet, joten laitahyökkääjät eivät saa tulla puolustamaan eivätkä puolustajat saa mennä hyökkäämään.

– Odotan innolla MM-kisoja. Jääkiekon nuorten MM-kisat pelataan samassa hallissa samaan aikaan. Se voi tuoda lisäkatsojia ringetelle, josta ei niin paljon tiedetä. Laji on vauhdikasta seurattavaa.

Monipuolinen urheilija

Suomi ja Kanada ovat aina ratkoneet ringeten MM-kullan kohtalon. Suomi on ollut maailmanmestari neljä kertaa putkeen.

Raisiolaisen RNK Flyersin ringettejoukkueessa Tapani tehtaili tänä syksynä uransa piste-ennätykseksi yhdessä pelissä 25 (14+11) pinnaa pääsarjassa.

– Joskus olen tehnyt kymmenen maalia, mutta silloin ei tullut noin paljon syöttöjä.

Laitilassa syntynyt monipuolisuusurheilija on pelannut kolme peliä (tehot 2+2=4) Kerhon naisten SM-sarjajoukkueessa tällä kaudella.

– Alun perin sovittiinkin niin, että olen täysipainoisesti mukana viimeistään jääkiekon pudotuspeleissä. Esimerkiksi joulukuussa on paljon maajoukkuetapahtumia, sillä ensin on ringeten leiritys, sitten jääkiekon maajoukkueturnaus ja lopuksi ringeten MM-kisat.

– Minulla on ollut pientä rasitusvammaa, jonka takia olen ottanut varman päälle ja jättänyt lätkän SM-sarjapelejä väliin.

Tapanin kevään haasteita on HPK:n menestys ja Kanadassa pelattavat jääkiekon MM-kisat.

Lisäksi Tapani pelasi syksyllä yhden ottelun Kalannin Pallo -65:n riveissä salibandyn ykkösdivaria. Hän keräsi neljä (2+2) pinnaa. Aiemmin hän oli pelannut salibandya vain alasarjoissa turnausmuotoisesti vuosia sitten.

– Jos aikataulut sopivat, pelaan mielellään lisääkin salibandyotteluita. Myös futsaliin minua on pyydetty. Pelasin kesällä jalkapalloa Laitilan naisten joukkueessa, joten futsal olisi hyvää jatkumoa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset