Kaupunkiuutiset Hattula

Susanna Vainio siirsi sisustusliikkeensä keskustasta maalle – " En nähnyt liikkeelle tulevaisuutta tietyömaiden keskellä"

Uusissa tiloissa on tarkoitus pitää työpajoja ja aloittaa maalausklubitoiminta.
Susanna Vainio aikoo rakentaa myrkyttömien kalkkimaalien ympärille uudenlaista työpajatoimintaa. Kuva: Heli Karttunen
Susanna Vainio aikoo rakentaa myrkyttömien kalkkimaalien ympärille uudenlaista työpajatoimintaa. Kuva: Heli Karttunen

Susanna Vainio siirsi Deco Time -sisustusliikkeensä Hämeenlinnasta Hattulaan. Hän piti liikettä Palokunnankadun ja Sibeliuksenkadun kulmassa reilun vuoden ajan.

– En nähnyt vuoden aikana liikevaihdossa sellaista kasvua kuin odotin. Vuosi on toki lyhyt aika, mutta keskusta-alueen tilanne, puheet toriparkista ja Palokunnankadun remontti, vaikuttivat tosi paljon. En nähnyt liikkeelle tulevaisuutta tietyömaiden keskellä, Vainio toteaa.

Vainio lopetti Hämeenlinnan kivijalkaliikkeen loppukesästä 2018. Hänen mielestään keskustan tilanne on hankala etenkin pienyrittäjille.

– Ketjut varmaan pärjäävät, mutta pienyrittäjälle on turvatonta elää sen epävarmuuden keskellä. Siinäkin mielessä olisi hyvä, että päätöksiä tehtäisiin. Kun lopetin, kerroin asiakkaille suoraan, että en tykkää tilanteesta, Vainio sanoo.

Maalauskursseilla Vainio jakaa neuvoja ja niksejä kalkkimaalien käyttöön. Kuva: Heli Karttunen
Maalauskursseilla Vainio jakaa neuvoja ja niksejä kalkkimaalien käyttöön. Kuva: Heli Karttunen

”Pop up -liike vähän venähti”

Uudet tilat löytyivät osittain sattumalta Hattulasta Herniäistenniementieltä Kauneusstudio Valkyrien yhteydestä.

– Avasin viime joulukuussa pop up -liikkeen, joka vähän venähti. Keväällä sain ajatuksen, että haluaisin järjestää kalkkimaalaustyöpajoja. Mietin sopivia workshop-tiloja, ja kävi ilmi, että nämä tilat olisivat vuokrattavissa. Siitä se idea lähti.

Nyt Vainiolla on käytettävissään 170 neliön halli, jonka hän aikoo jakaa väliseinillä osioihin. Sisustusputiikin yhteyteen tulee sisustustekstiilien ompelupalvelu ja workshop-tilat sekä verkkokaupan toiminnot, kaikki saman katon alle.

– Kivijalka ja verkkokauppa tukevat toisiaan. Sijainti vaatii toki enemmän markkinointia, mutta tänne on helppo tulla ja tämä on kuitenkin vain viiden minuutin ajomatkan päässä Tiiriöstä.

Ekologisuus elämäntapana

Ekologisuus on lähellä Vainion sydäntä ja se näkyy myös tuotevalikoimassa. Erilaisten sisustustuotteiden ohella myynnissä on muun muassa muovittomia hammasharjoja ja myrkyttömiä kalkkimaaleja.

– Kierrätys ja ekologisuus ovat vahvana normaalissa elämässäni. Ekologiset tuotteet sopivat arvomaailmaani ja on helppo myydä sellaista, mihin itse uskoo.

Hattulalainen Vainio valmistui sisustajaksi vuonna 2016. Hän tekee lisäksi hoitoalan työtä, mikä on hyvää vastapainoa yrittäjyydelle.

– Olen unelmatyössäni. Olen hyvin työorientoitunut ja työ on minulle elämäntapa.

Kalkkimaaleista tuli hitti

Myrkyttömät kalkkimaalit ovat osoittautuneet hitiksi.

– Pidin heinäkuussa muutamia maalauskursseja aloittelijoille ja kysyntää tuntui olevan.

Siitä lähti ajatus rakentaa niiden ympärille uudenlainen Painting Club -maalausklubi.

– Idea maalausklubista tuli alun perin maahantuojalta, jonka kanssa ideoimme klubia eteenpäin. Ajatuksena on, että klubilaiset voivat tulla tänne tekemään omia töitään liikkeen aukioloaikana. Klubilaisilla on maalit ja välineet käytettävissään ja järjestämme heille myös erilaisia teemailtoja, Vainio kertoo.

Suunnitelma on vielä valmisteluvaiheessa ja sitä kehitellään asiakkaiden tarpeiden mukaan.

– Nämä maalit ovat koukuttavia ja niihin hurahtaa helposti. Itsekin mietin kotona koko ajan, mitä voisin seuraavaksi maalata.

Uudet tilat avattiin perjantaina ja avajaiset jatkuvat vielä lauantaina 14.9.

– En usko, että sijainti Hattulassa on kynnys, sillä heinäkuussa kurssille tultiin kauempaankin.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset