Kaupunkiuutiset

Susihavainnot lisääntyneet

Susien liikkuminen Rengossa ja sen lähialueilla on lisääntynyt merkittävästi kuluneen vuoden aikana. Havaintoja on tehty paljon myös asutuksen välittömässä läheisyydessä. Alueella ollaan huolissaan suden vaikutuksista ja turvallisuudesta, esimerkiksi koulukyydityksiä on järjestetty.

Sudet ovat vakiinnuttaneet esiintymistään viime vuosina myös lounaisessa Suomessa. Sudet eivät toistaiseksi ole aiheuttaneet Etelä-Hämeessä enempiä vahinkoja esimerkiksi elinkeinotoiminnalle, (yksi lammas on ilmoitettu tapetuksi tämän syksyn aikana), joitain valkohäntäpeuroja ja hirviä niiden kuitenkin tiedetään saalistaneen. Tapettuja sorkkaeläimiä löytyi erityisesti Rengon alueelta tämän syksyn hirvenmetsästyksen alettua.

Rengon riistanhoitoyhdistys yhdessä naapuriyhdistystensä sekä Suomen riistakeskus Etelä-Hämeen kanssa järjestää paikallisille ihmisille tarkoitetun, susitilannetta koskevan tiedotustilaisuuden tiistaina 15.12. Alustajina toimivat Luonnonvarakeskuksen asiantuntijana tutkimusmestari Antti Härkälä sekä riistapäällikkö Mikael Luoma Suomen riistakeskuksesta. Luoma on toiminut projektipäällikkönä Suomen susikannan hoitosuunnitelman päivitystyössä.

Tiedotustilaisuus Rengon koululla ti 15.12. klo 17 alkaen. Vapaa pääsy.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset