Kaupunkiuutiset

Suunnista sisustamaan!

Monenkirjavat kotien viihtyvyyteen, käytännöllisyyteen ja kauneuteen erikoistuneet yritykset tempaisevat tulevana viikonloppuna, kun Sisustamisen suunnistussunnuntai pärähtää käyntiin. Asiakkailla on neljä tuntia aikaa kierrellä ja tutustua alan liikkeisiin, hyödyntää huipputarjouksia ja osallistua myös lahjakortin arvontaan. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman alullepanija on Värisilmän Eija Viitanen.

– Olin mukana Koulutuskeskus Tavastian työryhmässä, jossa ideoitiin uudenlaisia tapahtumia, Viitanen kertoo.

– Syksyhän on juuri sitä aikaa, kun kotoilu alkaa. Pihatyöt on tehty ja katse suunnataan siihen, mitä mukavaa kodin sisustukseen voisi keksiä. Aloitimme ensimmäisellä kerralla pienimuotoisesti, mutta siitä tuli suuri suksee ja nyt mukana on 11 paikallista yritystä.

Tapahtumassa ovat mukana Hämeenlinnan yrityksistä Sisustustalo Lehmusto, Wetterhoff, sisustusliike Tyyli, Puustelli, Sisustus Home, Värisilmä, Tiirinkosken Tehdas ja sisustussuunnittelija Henna Ahosen hdesingn. Hattulan puolelta suunnistusreittiin kuuluvat Parolan Rottinki Oy, Kehyshuone Jari Hevonoja ja verhoilu- ja sisustuspuoti Tik´in.

Huhtikuussa Hallituskadulla avattu Tyyli on yksi alan uusista tulokkaista kaupungissa.

– Minulla on kovat odotukset ensi sunnuntain tapahtumasta, vaikka kyseessä onkin vain neljän tunnin pyrähdys, yrittäjä Juhani Järvinen tunnustaa.

– Tähän on nyt satsattu ja toivon, että ihmiset lähtevät liikkeelle kiertelemään eri paikoissa. Tapahtuma on asiakkaille hyvä tilaisuus tutustua kanta-hämäläisiin liikkeisiin ja samalla yrittäjätkin ovat tulleet toisilleen tutuiksi.

Sunnuntaina on kaikissa liikkeissä jaossa passeja, joihin voi kerätä leimoja eri kohteista. Kuudella leimalla pääsee osallistumaan arvontaan, jonka palkintona on 550 euron lahjakortti.

Tiirinkosken Tehtaalla kahvilaa pitävän Annika Saarisen mukaan suunnistussunnuntaille on seudulla selvä tilaus.

– Viime vuoden innostus osoitti, että tällaiselle on kaivattu. Sisustusalan tapahtumia ei juurikaan ole, Saarinen pohtii.

–  Messut ovat yrittäjille iso ponnistus ja kuitenkin tuntuu siltä, että tavallinen kuluttaja lähtee messuille aika harvoin.

Sisustamisen suunnistussunnuntai su 30.10. klo 12-16 Hämeenlinnassa ja Parolassa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset