Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Suurin osan kesän tapahtumista on peruttu – Elokuun tapahtumia suunnitellaan jännittyneinä

Järjestäjien pitää tehdä pian päätöksiä elokuun tapahtumista. Keskiaikafestareita suunnitellaan täyttä häkää.
Elokuun isojen tapahtumien Elomessujen, Linnacruisingin ja Keskiaikafestivaalin järjestelyjä jatketaan epävarmuudessa. Sannin piti tulla Wanajaan, mutta tapahtuma tultaneen perumaan. Järjestäjätaho Nelonen Media Live odottaa vielä aluehallintoviraston varsinaista määräystä. Kuva: Kuvakooste: Soile Toivonen
Elokuun isojen tapahtumien Elomessujen, Linnacruisingin ja Keskiaikafestivaalin järjestelyjä jatketaan epävarmuudessa. Sannin piti tulla Wanajaan, mutta tapahtuma tultaneen perumaan. Järjestäjätaho Nelonen Media Live odottaa vielä aluehallintoviraston varsinaista määräystä. Kuva: Kuvakooste: Soile Toivonen

Ensi kesänä Hämeenlinna on hiljaisempi kuin vuosiin, sillä valtioneuvoston linjauksen mukaisesti yli 500 henkilön kesätapahtumia ei järjestetä.

Kalenterista katosivat ainakin Linnanpuistossa järjestettävät Wanaja Festival (3.–4.7.) ja Mellakka (24.–25.7.). Myös lasten taidefestivaali Hippalot ilmoitti peruvansa heinä–elokuun vaihteeseen osuvan festivaalinsa.

Mellakka tiedottaa verkkosivuillaan, että tapahtuma siirtyy sellaisenaan kesälle 2021.

Wanaja Festivalin järjestävä Nelonen Media Live odottaa aluehallintoviranomaisen varsinaista määräystä ennen kuin tapahtuma virallisesti perutaan. Toimitusjohtaja Anssi Nevalainen kuitenkin toteaa, että hallituksen päätös poisti pitkään jatkuneen epävarmuuden.

– Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan ensi vuoden tapahtumaan ja mikäli asiakas haluaa palauttaa ostetun lipun, palautukset hoidetaan lippukaupasta. Ensi vuonna juhlitaan tämän kesän peruuntumisesta huolimatta.

Linnajazz ja Ämyrock olivat jo aikaisemmin ilmoittaneet tapahtuman perumisesta.

Hämeenlinnassa järjestetään suuria yleisötapahtumia myös elokuussa. Loppukesän osalta linjauksia on luvassa toukokuun lopussa tai kesäkuussa. Ainakin toistaiseksi tapahtumanjärjestäjät ovat luottavaisia.

Elokuun 1. päivälle suunniteltu Hämeenlinnan kaupunkimaraton on vuosittain kerännyt noin 500 juoksijaa. Tällä tietoa tapahtuma on siis turvassa ja aiotaan järjestää.

– Jos elokuulle tulee yleisörajoituksia, niin sitten rajaamme osallistujamäärää. Tapahtuman siirtäminenkin on mahdollista, sanoo kilpailupäällikkö Markku Laiho Hämeenlinnan Tarmosta.

Verkatehtaan alueella järjestettävä Elomessut on Hämeenlinnan suurin messutapahtuma. Elokuun 8.-9. päivä järjestettävien messujen järjestelyissä ollaan odottavalla kannalla, kertoo myyntijohtaja Mika Sutinen.

– Tällä hetkellä koko messuorganisaatio on lomautettuna, joten suunnittelu ei etene. Erilaiset lupahakemukset on jo tehty.

Tapahtuman järjestää Hämeen Sanomat oy, samoin kuin lokakuulle siirretyt Kotona-messut.

Sutinen sanoo, että mikäli myös elokuun massatapahtumat kielletään, Elomessut jää todennäköisesti tältä vuodelta kokonaan väliin.

Elokuun 7.–8. Kantolassa järjestettävän Linnacruisingin organisaatio on varpaillaan, kertoo Johanna Yli-Risku. Viime vuonna tapahtumapuistoon tuli noin 6 000 osallistujaa ja autoja puistossa oli tuhatkunta. Tapahtuman näkyvin osuus on pitkä autoletka, joka kiertää Hämeenlinnan seudulla.

– Olemme käyneet keskustelua, milloin on se kriittinen hetki kun pitää tehdä päätös järjestetäänkö tapahtumaa lainkaan. Ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että tapahtuma toteutuu.

Yli-Risku sanoo, että kaikki ennakkoon kertyvät kulut on painettu mahdollisimman alas.

– Taloudelliset satsaukset ovat meille merkittäviä, mutta onneksi suurin osa kuluista tulee maksettavaksi vasta tapahtuman jälkeen, kuten infra, ohjelmateltta, turvallisuusjärjestelyt. Ennakkoon hankittavien lupien pino on aika mittava, ja niistä tulee väistämättä ennakkoon kuluja.

Yli-Risku ei usko, että Linnacruisingia voi siirtää suunnitellusta ajankohdasta.

Hämeen linnan alueella 10.–16. elokuuta järjestettävä Hämeen keskiaikafestivaali pystyy suurelta osin hyödyntämään ennakkotyötä ja siirtämään suunnitellun ohjelmiston vuodelle 2021, mikäli tapahtuma ei tänä vuonna toteudu. Päätuottaja Mari Nokkonen vakuuttaa järjestäjien olevan vielä toiveikkaita.

– Teemme töitä tapahtuman eteen koko ajan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset