fbpx
Kaupunkiuutiset

Suutarin hommat jäivät hikisiin kenkiin

Tuuloslainen taiteilija Antti-Into Virtanen ehti olla kuusi vuotta suutarina, kunnes omien sanojensa mukaan ajautui luontaisesti ammattitaiteilijaksi. Kesäkuun loppupuolella Virtanen avasi Intoa taiteelle -juhlanäyttelynsä, jolla hän juhlistaa 35-vuotista uraansa ammattitaiteilijana.

– Hikisten kenkien korjaaminen ei oikein jaksanut innostaa, mutta maalasin jo tuolloin työn ohessa tauluja. Jossain vaiheessa jouduin sanomaan asiakkaille, etteivät kengät ole valmiit, mutta taulu olisi. Siirtyminen suutarista taiteilijaksi kävi luonnostaan. Ihmisen pitäisi saada nauttia työstään ja minä nautin maalaamisesta, Virtanen naurahtaa.

Virtanen pitää itseään maalaisena, isoihin kaupunkeihin hän ei muuttaisi edes maksusta. Juhlanäyttelyn tauluista suurin osa on maalattu Tuuloksesta, Hauholta tai Lammilta. Yksittäisiä tauluja on näyttelyssä muun muassa Lontoosta ja Pellosta Lapista.

– Olen maalannut varmaan satoja tauluja Tuuloksesta ja sen lähiympäristöstä. Tässäkin näyttelyssä on tauluja, jotka olen maalannut kotiportailta. Kun lähden reissuun, maalaan yleensä kohteesta taulun. Esimerkiksi näyttelyssä esillä oleva London Bridge on taulu, jonka tietysti maalasin Lontoon matkaltani.

Virtasen suosikkimaisemia ovat muun muassa Suolijärven ja Kuohijärven seudut.

– En kyllästy maisemiin koskaan. Joudun jatkuvasti miettimään sitä, mitä voin jättää maalaamatta ja mitä minun on vielä maalattava. Luonto, maisema, on kiehtova kohde, koska kuva voi muuttua sekunnissa, mutta silti se on aina täydellinen.

Virtasen oma tyylisuunta on aivismi. Näyttelyssä tuota suuntausta edustavat entisen presidenttiparin muotokuvat.

– Naivismi on nimensä mukaan lapsellista, mutta minä maalaan aivismiani tosissani, mutta tietty pilke silmäkulmassa.

Intoa taiteelle- näyttely on avoinna 26.7. saakka Tuulos Pirtillä ti–su klo 12–18 ja la klo 10–14.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset