fbpx
Kaupunkiuutiset

Suvi-illan runo ja sävel soi Vanajan kirkossa

Eino Leinon päivän kynnyksellä ensi maanantaina Vanajan kirkossa kaikuvat suomalaisten runoilijoiden ja lauluntekijöiden sanat. Hämeenlinnan Diakoniayhdistyksen järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa esiintyvät musiikkivieraat Sir Elwoodin Vieraskirja, Vanajan laulu sekä Tapio Liinoja ja Olli Ahvenlahti.

Sir Elwoodin hiljaiset värit -yhtyeen Juha Lehden ja Jussi Virtasen sivuprojektissa runoilija Ilpo Tiihosen runot lyövät kättä Helsingin Kalliosta kumpuavan hämyisen jatsin kanssa. Hämeenlinnalainen Virtanen keräsi laulusolistin taustalle paikallisista muusikoista koostuvan bändin ja Sir Elwoodin Vieraskirjaksi nimetyn kokoonpanon ensilevy Sinä iltana sataa nostettiin yhdeksi viime vuoden parhaista albumeista. Tänä keväänä ilmoille putkahtanut, samoista aineksista taottu albumi Runoilija on saanut yhtä innostuneen vastaanoton. Lehden ja Virtasen lisäksi kokonpanoon kuuluvat Aleksi Aromaa, Lauri Malin sekä Kalle ja Tuula Penttilä.

Vanajan Laulu on vuonna 1989 perustettu sekakuoro, joka toimii Vanajaveden Opiston alaisena. Kuoroon kuuluu kirjava joukko innokkaita musiikin harrastajia, jotka nauttivat uuden oppimisesta, yhdessä tekemisestä ja iloisesta meiningistä. Kuoroa johtaa tässä konsertissa Kari Kupari.

Tapio Liinoja on näyttelijä, laulaja, kirjailija ja sanoittaja, joka tunnetaan Lapinlahden linnut –yhtyeen perustajajäsenenä sekä lukuisista tv- ja elokuvarooleista. Liinoja on julkaissut soololevyn Näin kuvittelen sinut, novellikokoelman Raapaisuja sekä kaksi kirjallista äänilevyä otsikoilla Vampula Pop Vol I ja II. Tänä keväänä julkaistiin myös Liinojan Lapinlahden linnuille tekemistä teksteistä ja uusista sovituksista koottu albumi Lapinlahdenkatu.

Liinojaa säestävä Olli Ahvenlahti on pianisti, säveltäjä ja kapellimestari, joka on tehnyt kunnioitettavan uran niin televisiossa, teatterissa kuin jazz- ja viihdemusiikinkin parissa. Hän on toiminut Yleisradion kapellimestarina Euroviisuissa ja myös Vesa-Matti Loirin aisaparina televisiosketseissä. Viime vuonna Ahvenlahti kiersi Suomea Sininen uni -konserteissa yhdessä Liinojan sekä Johanna Iivanaisen kanssa ja hämeenlinnalaisille hän on tuttu muun muassa LinnaJazzien kirkkokonserteista. Tilaisuuden aluksi Ahvenlahti soittaa myös kirkon urkuja.

Konsertissa lausuttavista runoista vastaa tällä kertaa Hämeenlinnan teatterin johtaja Kirsi-Kaisa Sinisalo, joka toimii myös Kajaanin Runoviikon taiteellisena johtaja. Tilaisuuden juontaa helsinkiläinen pappi ja tietokirjailija Jaakko Heinimäki.

Konsertin tuotto ohjataan hämeenlinnalaisten avun ja tuen tarpeessa olevien ihmisten auttamiseen.

Suvi-illan runo ja sävel ma 4.7. klo 20 Vanajan kirkossa. Ohjelmamaksu 20 euroa.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset