fbpx
Kaupunkiuutiset

Suvi Kivelä ammentaa taiteesta voimaa arkeen

– Ihminen on minulle ehtymätön mielenkiinnon kohde, ja teoksissani on aina ihminen jossakin muodossa. Ihmisten tunteet ovat minulle tärkeitä. Näissä kuvissa käsittelen herkkyyttä, kuvataiteilija Suvi Kivelä kuvailee näyttelyään ”Hetken pysähdyksiä”.

Ravintola Piparkakkutalossa on esillä kuusi kookasta öljyvärimaalausta. Herkkyyden teema toistuu teoksissa. Jokaisessa maalauksessa on höyhen jossakin muodossa. Pääosassa on kuitenkin ihminen, mutta tunnistamattomana.

– Pyrin siihen, että kuvan hahmoon voi samaistua kuka tahansa.

Kivelän mielestä taidetta voi käyttää itsetutkiskeluun – niin hyvässä kuin pahassa.

– Elämän merkityksen voi löytää kauneudesta sekä kyvystä hiljentyä tuntemaan ja näkemään herkkyys ihmisten ja itsensä kohtaamisessa. Herkkyys voi olla myös kivuliasta, mutta se on myös aitoa läsnä olemista. Taiteen tarkoitus on herättää kaikenlaisia tunteita. On hyvä pohtia miksi juuri tietynlaiset tunteet heräävät kunkin taideteoksen kohdalla.

Omalla polulla

Laukaasta kotoisin oleva ja Tuusulassa asuva taiteilija päätyi pitämään näyttelyä Hämeenlinnassa taidemaalari Pentti Pullisen kutsusta.

Kivelä on opiskellut maalausta Pekka Halosen akatemiassa, sekä kolme vuotta kuvataideakatemiassa, jossa opinnot jäivät kuitenkin kesken.

– Halusin pitää luovan paussin. Olin kadottanut sisäisen motivaationi ja maalaaminen oli muuttunut työksi.

Tauko venyi, kunnes Kivelä aloitti sosionomiopinnot.

– Sosiaalityön kautta löysin uuden lähestymiskulman myös taiteeseen. Olen löytänyt taiteesta uuden merkityksen, josta olen saanut syyn jatkaa myös itse maalaamista.

Kivelälle taide on ehtymätön lähde, josta ammentaa voimaa. Tulevaisuudessa hän haluaa yhdistää työssään sosiaalityön ja taiteen.

– Haluan käyttää taidetta työssäni voimaantumisen välineenä. Haluan kuvataiteen olevan apuväline asiakkaan arjessa mahdollistaen osaltaan eheytymistä.

Kivelän näyttely on esillä Piparkakkutalossa koko kesän ajan.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset