fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Linnattaret tekevät talkootyötä hämeenlinnalaisten nuorten tueksi – Tarvittaessa yhdistys tarttuu toimeen lyhyelläkin varoitusajalla

Linnattaret Riitta Lindell (vas.), Sinikka Virrankoski ja Sinikka Uola tuumivat, että talkoisiin osallistumisen lisäksi klubilaisille pyritään järjestämään aika ajoin muutakin toimintaa, jotta yhteisöllisyys ja yhteishenki säilyvät. "Tänä keväänä teimme teatteriretken Tampereelle", naiset kertovat. Kuva: Heli Karttunen
Linnattaret Riitta Lindell (vas.), Sinikka Virrankoski ja Sinikka Uola tuumivat, että talkoisiin osallistumisen lisäksi klubilaisille pyritään järjestämään aika ajoin muutakin toimintaa, jotta yhteisöllisyys ja yhteishenki säilyvät. "Tänä keväänä teimme teatteriretken Tampereelle", naiset kertovat. Kuva: Heli Karttunen

Lions Club Hämeenlinna/Linnattaret järjesti hiljattain Raatihuoneessa muotinäytöksen, jonka tuotto ohjattiin paikallisten lasten ja nuorten hyväksi.

Tarvittaessa yhdistys tarttuu toimeen lyhyelläkin varoitusajalla. Hämeenlinnaan saapuneiden Ukrainan pakolaisten hyväksi järjestetty keräys K-Supermarket Hätilässä viime kuussa sujui yli odotusten.

– Mutta ilman ihmisiä ei tämä onnistu, klubin nykyinen presidentti Sinikka Virrankoski kiittelee kaikkia keräyksiin ja tapahtumiin osallistuneita Café Laurellissa, jossa paikalla ovat myös tuleva presidentti Riitta Lindell sekä klubin sihteeri Sinikka Uola.

Panostusta kiusaamisen ehkäisyyn

Kiusaamisen ja syrjinnän ehkäisy on ollut Linnattarien toiminnan painopiste alusta asti.

– Kohderyhmänämme ovat hämeenlinnalaiset lapset ja nuoret, Uola kertoo.

Yhdistys muun muassa kustansi MiniVerso-koulutuksen koko Hämeenlinnan ja pitäjien varhaiskasvatuksen henkilöstölle.

– Se on menetelmä, jonka avulla sovittelukoulutuksen saanut henkilökunnan jäsen auttaa lapsia itse löytämään ratkaisuja riitoihinsa.

Myös lasten liikennekasvatuksen tukeminen on ollut tärkeää. Näkyvin saavutus on Kaurialan liikennepuiston kunnostus yhteistyössä LC Hämeenlinna/Rengon ja kaupungin kanssa 2016.

– Siitä on tullut ihan älyttömästi kiitosta meille ja kaupungille, Uola kertoo.

Yhdistykset saivat hankkeeseen tukea Suomen Lions-liiton Arne Ritari -säätiöltä.

Merkkivuosi parhaillaan menossa

Linnattaret viettää tänä vuonna 15-vuotismerkkivuottaan, jota juhlistettiin keväällä kakkukahvein.

Uola on klubin perustajajäseniä ja koko toiminnan alkuunpanija.

– Olin Lions-toiminnassa mukana mieheni kautta aktiivisena puolisona, kun silloinen liiton pääsihteeri ehdotti minulle uuden naisklubin perustamista Hämeenlinnaan, hän kertoo.

Hyväntekeväisyyden kohde oli selvä alusta asti.

– Olimme äitejä ja isoäitejä. Yhteisellä päätöksellä päätimme tehdä työtä oman paikkakuntamme lasten ja nuorten hyväksi.

Monenlaista talkootyötä

Tällä hetkellä Linnattarissa on 18 jäsentä.

Varoja kerätään tapahtumilla sekä keräyksillä. Tuotot käytetään muun muassa 1.–6. -luokkalaisten stipendeihin sekä kirjakummitoimintaan.

Toiminnassa tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Hämeenlinnan kaupunki, Hope ry sekä K-Supermarket Hätilä.

Klubilaiset ovat myös tuttu näky päihteettömässä Kesäloma Express -tapahtumassa, jonka aikana he urakoivat tuhatkunta vohvelia.

– Lions-toimintaan kuuluu päihteiden vastainen työ, ja tällä tuemme sitä.

Lähitulevaisuudessa suunnitteilla on hanke kiusaamisen ehkäisyyn liittyen.

– Lapset ja nuoret ovat meidän juttu, Virrankoski kiteyttää.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset