Kaupunkiuutiset

Sydänsairaala laajenee Hämeenlinnaan

Sydänsairaala on sydänpotilaiden ja rintaelinkirurgisten potilaiden hoitoon erikoistunut sairaala, jonka päätoimipaikka on Tampereella. Vuoden alusta sen toiminta laajenee Kanta-Hämeen keskussairaalaan ja toimipiste on tulossa myös Riihimäelle.

– Pieniä muutoksia tulee, mutta periaatteessa samoissa tiloissa toimitaan, palkanmaksaja vain vaihtuu, keskussairaalan osastonylilääkäri Teemu Hovila kertoo.

– Resurssit tulevat olemaan entistä paremmat ja pyrimme kokonaisvaltaiseen hoitoketjuun. Potilaiden hoitoon ohjautuminen helpottuu ja jonot nopeutuvat.

Sydänsairaala näkee yhteistyön hyödyttävän nimenomaan alueen potilaita.

– Potilaita pystytään todennäköisesti hoitamaan enemmän kuin tähän asti, Sydänsairaalan ylilääkäri Vesa Virtanen uskoo.

– Olemme samaa yksikköä ja kun kolmostien varrella on useita toimipisteitä, voimme ohjata potilaan sinne, mihin nopeimmin pääsee.

Kuinka muutoksen tuulet on sitten otettu vastaan keskussairaalan henkilöstön taholta? Sydänsalin sairaanhoitajan Heidi Leinosen oma motto on ainakin ”ratkotaan, ei vatvota”.

– Kaikkeen uuteen liittyy aina pelkojakin, mutta olemme positiisella mielellä, odotamme innolla tulevaa ja olemme valmiita, Leinonen sanoo.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kuntayhtymän ja Tays Sydänsairaala Oy:n välisestä liiketoimintakaupasta päätettiin Khshp:n valtuuston kokouksessa 26. lokakuuta. Sopimuspaperit allekirjoitettiin viime keskiviikkona. Kaupassa keskussairaalan kardiologit sekä kardiologisten toimipisteiden sairaanhoitajat siirtyvät vanhoina työntekijöinä Sydänsairaalan palvelukseen tammikuun alusta. Sydänvalvonta ja vuodeosasto (osasto 6B:n 20 vuodepaikkaa) tulevat osaksi Sydänsairaalan toimintaa, mutta osaston henkilökunta jää Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin työntekijöiksi. Khshp omistaa Sydänsairaala Oy:stä 6 prosenttia ja yhtiön hallitukseen on nimetty edustajaksi kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Tapio Vekka.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Uusin Kaupunkiuutiset

26.9.2020

Fingerpori

comic

Päivän Hämeen Sanomat

28.9.2020