Kaupunkiuutiset

Sykäys vyöryy syntikkamatolla

Hämeenlinnalaisen Sykäyksen debyyttilevy on viittä vaille valmis.

Raidoista uupuu vielä bändin uuden jäsenen, Hannes Horman osuudet.

– Hannes on synaguru, joka tuo täyteläisyyttä biiseihimme. Sykäys on nyt sitä, miltä sen pitääkin kuulostaa, yhtyeen laulaja-kitaristi Same O Aarnio sanoo.

Musiikin moniottelija Horma muistetaan muun muassa Turisaan sotajoukoissa tahkonneena basistina ja Dirge Eternalin kitaristina, myös Pahaa verta -indie-elokuvan soundtrackin säveltäjänä.

– Olen saanut vapaat kädet kehitellä synameininkiä. Mukana on niin melodista pianosoundia kuin trance-vivahteita, Horma hymyilee.

Tässä tapauksessa trance-vivahteet eivät tarkoita tanssiluolista tuttua tykytystä, vaan rokkaavia konemusiikkielementtejä tyyliin Muse ja Rammstein, mutta omalla otteella.

– Harvoin tällaisessa bändissä soi syntikka, vastaavaa ei tule mieleen, Aarnio sanoo.

Innokkaimmat fanit ovat jo nähneet Horman Sykäyksen keikkakokoonpanossa alkuvuodesta lähtien.

– Energisyytensä lisäksi hän tuo myös metrin lisää tukkaa lauteille, kitaristi Jerry Recola heittää.

Syvissä vesissä

Sykäyksen esikoisalbumin teemoissa liikutaan syvissä vesissä.

– Mollin keskellä väläytellään myös duurivoittoista toivoa eli ei sanoma ole pelkkää suossa rämpimistä. Välillä meno muuttuu herkästä hyvinkin hilpeäksi, sanoituksista vastaavat Aarnio ja rumpali Arttu Malin kuvailevat.

Yhtyeen aiemmat eepeet ovat syntyneet puhtaasti omin hartiavoimin.

Debyytille bändi sai apuja Janne Saksalta, joka tuotti Hylkytavaraa-nimeä kantavan 10 biisin kiekon. Samanniminen musiikkivideo julkaistaan piakkoin.

– Saksa tuotti levyn, mutta hän antoi meille tilaa tehdä sen, mikä ei nykypäivänä ole mikään itsestäänselvyys, Aarnio kiittelee.

Yhtyeellä on kuitenkin vielä yksi pulma ratkottavana.

– Meillä ei ole vielä jakelijaa, mutta tässä on vielä syksy aikaa etsiä sellainen. Joka tapauksessa levy on tarkoitus julkaista tämän vuoden puolella.

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset