fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Syksy ei olekaan enää niin pimeä – Apparan maauimala kylpee valossa viikonloppuna

Ahveniston toimintapuistossa avautui kuukauden myöhemmin kuin yleensä, mutta silti kävijämäärä pysyi lähes ennallaan.
Appara saa lauantaina tunnelmavalaistuksen.

Luonnolla ja liikuntapalveluilla on hyvä liitto Ahvenistolla. Sitä juhlitaankin tunnelmavalaistuksella pyhäinpäiväviikonloppuna.

Valaistuksen voi kokea parhaiten parkkipaikan ja uimarannan suunnasta.

Tunnelmavalaistuksen toteuttaa hämeenlinnalainen Showtekniikka Torvinen.

– Toivomme pyhäinpäivän tunnelmavalaistuksen tuovan valoa vuoden pimeimpään aikaan. Toivottavasti valaistu maauimala toimii kannustimena saapua ihailemaan Apparan taikaa pimeässä syysillassa ja samalla voi tehdä vaikka pienen syysretken järven ympäri, kertoo puistopäällikkö Siiri Ellä.

Kävijöitä riitti koronasta huolimatta

Koronakurimuksesta huolimatta Ahveniston toimintapuistossa kävi lähes saman verran väkeä kuin vuonna 2019. Kaudella 2020 puiston kokonaiskävijämäärä oli 25 300, joka on viisisataa vähemmän kuin vuonna 2019.

Koronan vuoksi puisto avattiin vasta kesäkuussa, kuukautta myöhemmin kuin yleensä.

– Rajoitetun kevään jälkeen asiakkailta tuli paljon positiivista palautetta ja kiitosta maauimalan avautumisesta. Maauimalan ulkoilmassa kesäfiiliksestä pystyi nauttimaan kaikin aistein ja hyvillä mielin. Paikallisten palveluiden suosiminen ja kotimaanmatkailun lisääntyminen varmasti näkyi jonkin verran asiakasmäärissä, mutta toisaalta osa vakiokävijöistä saattoi jättää koko kauden väliin, kertoo puistopäällikkö Siiri Ellä.

Syksyn kävijämäärät moninkertaiset

Flowpark Ahveniston kiipeilyradoilla riitti kiipeilijöitä, mutta kevään ryhmävarausten peruuntuminen ja kauden aloituksen viivästyminen näkyi kevään kävijämäärissä.

– Onneksi alkusyksyn kauniit kelit sekä ruskan ihailu yläilmoista houkutteli flowparkkaajia tänä vuonna, sillä syksyn kävijämäärät olivat moninkertaiset aiempiin vuosiin verrattuna, Ellä kertoo.

Ellän mukaan toimintapuiston toimintaa kehitetään talven aikana. Tarkoitus on keksiä jälleen jotain uutta ensi kesäksi.

– Nyt on paras hetki antaa omat vinkit Apparan kehittämiseksi. Haluamme kuunnella asiakkaita ja tehdä toiveiden mukaisia muutoksia.

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset