fbpx
Kaupunkiuutiset Hämeenlinna

Syksyn työttömänä ollut Eetu Laurikainen puhkesi keväällä kukkaan Kerhon maalilla – Voitti ylivoimaisesti Kaupunkiuutisten peukkukuninkuuden

Kerhon peukkukuningas Eetu Laurikainen aikoo sukkuloida Hämeenlinnan ja Jyväskylän väliä kesällä. Kuva: Pekka Rautiainen
Kerhon peukkukuningas Eetu Laurikainen aikoo sukkuloida Hämeenlinnan ja Jyväskylän väliä kesällä. Kuva: Pekka Rautiainen

Viime syksynä Eetu Laurikainen loukkaantui työttömien kiekkoilijoiden jäillä Jyväskylässä. Luistin viilsi reiteen ison vamman. Syksy meni loukkaantuneena ja työttömänä.

Laurikaisesta tuntuikin varsin makealta, kun HPK lähestyi Laurikaista vuoden vaihteen tienoilla ja pyysi joukkueeseen. Koppiin ja ensimmäiseen peliin Laurikainen pääsi tammikuussa.

– Siinä oli pitkä tauko peleistä. Tulin tänne innolla, kun kiva paikka löytyi.

“Sain pelata paljon”

Kaupunkiuutisissa arvioidaan pelaajat jokaisen kotipelin jälkeen. Joukkueesta nostetaan neljä pelaajaa, joille annetaan peukkuja pelatun pelin mukaan.

Kauden jälkeen peukkutilasto ynnätään. Erikoisen koronakauden ehdoton peukkukunkku on Eetu Laurikainen.

Laurikainen pelasi Kerhon paidassa puolet kaudesta, mutta onnistui niin hyvin, että peukkuja sateli.

– Hyvältähän se tuntuu. Sain pelata paljon pelejä.

Laurikaisesta on jopa arvioitu, että Kerhon kurssin käännös kiteytyy häneen.

– Otan sen tietenkin isona luottamuslauseena. Pelasin keväällä suurimman osan peleistä ja kun on maalilla, on pelattava hyvin ja kannettava vastuu.

Maalivahti puhuu kuitenkin koko ajan joukkueesta, joka pystyi parantamaan peliä.

“Voitot loivat luottoa”

Laurikaisen tullessa Kerhon pukukoppiin tammikuussa tunnelma oli alavireinen.

– Porukalla oli selvästi lukkoja päällä. Kun saimme pari voittoa alle, alkoi kopissakin fiilis kohota. Voitot toivat luottoa.

Maalivahdin mukaan joukkue pelasi “omaa pudotuspeliä” koko kevään taistellakseen pudotuspelipaikasta. Se jäi kuitenkin saavuttamatta.

– Liigan keskiarvot vaikeuttivat meidän hommaa. Tämä kausi jäi nyt vähän vajaaksi, uskoimme kyllä pitkään, että onnistumme.

Laurikaisen mukaan jokainen jätkä on ylpeä loppukaudesta.

Yleisöä ikävä

HPK on solminut sopimuksen maalivahdin kanssa ensi kaudesta. Laurikainen lupaa, että joukkue jatkaa siitä, mihin nyt jäi, vaikka kokoonpanosta lähteekin monta avainpelaajaa pois.

– Olemme siitä huolimatta yhtenäinen ja tiivis porukka – vaikea voitettava.

Laurikainen on kaivannut koko kevään yleisöä.

– Oli sellaisia pelejä, että varmasti olisivat olleet katsomot täynnä.

Laurikainen aikoo huilata ja palautua hetken, jonka jälkeen alkaa treenaus ensi kautta varten. Kesällä on aikaa keskittyä myös reisivammaan, joka vaatii vielä työtä.

KOMMENTTI:

Synkällä kaudella synkkä lopputulos

HPK:n kausi 2020–21 jäänee seuran pitkään historiaan muistoksi kenties kaikkien aikojen erikoisimpana kautena.

Samuel Savolainen. Kuva: Pekka Rautiainen
Samuel Savolainen. Kuva: Pekka Rautiainen

Koronaviruspandemian aiheuttama epävarmuus tyhjensi katsomot ja matkan varrella Kerhokaan ei tartunnoilta ja karanteeneilta välttynyt. Viimeisessä ottelussakin sivussa oli karanteeniin määrättynä perhepiirissä tapahtuneen korona-altistuksen vuoksi päävalmentaja Matti Tiilikainen.

Myös kausi oli erikoinen – ja aivan kuin jäällä olisi kauden aikana nähty kaksi HPK:ta.

Alkukaudella jäällä nähtiin surkimus, jolle voitto varsinaisella peliajalla tuntui ajoittain mahdottomuudelta.

Loppukaudesta nähtiin jäällä kuitenkin kuntopuntarin kärkijoukkue, joka lisäsi luottamusta päävalmentajaakin kohtaan. Kurssin kääntäminen on yksi valmentamisen vaikeimpia rasteja – siitä pisteet Tiilikaiselle.

Lopputulos on kuitenkin se, että HPK:lta jäi pudotuspelit väliin.

Turha asiaa on lähteä sokerikuorruttamaan tai ketään säälimään: Sellaista ei pitäisi tapahtua hallitsevalle mestarille, koronaolosuhteet olivat kuitenkin kaikille samat.

Iso kysymys ensi kaudeksi on jo se, mihin ylipäätään asettuu seurassa ensi kauden pelaajabudjetti? Oletettavaa on, että koronavuoden jälkeen se tulee joutumaan jonkinlaiseen leikkuriin.

Petri Kontiolan, Jere Innalan ja Elmeri Erosen paikkaaminen on ainakin lähes mahdoton rasti – ja edes heidän kanssaan ei ylletty lopulta sarjataulukossa kympin sakkiin.

Ensi kaudella vain pudotuspelit voivat kelvata, mutta mistä löytyvät kilpailuedut?

HPK:n leirissä riittää paljon pohdittavaa.

Samuel Savolainen

Fingerpori

comic

Uusin Kaupunkiuutiset